Osnovan "Kulturno-istorijski klub Ulcinj": Afirmisati vrijednosti Crne Gore

"Crna Gora je uspjela da kroz vjekove sačuva svoj multinacionalni i multivjerski karakter ponoseći se jednako svakim dijelom svoje kulturne baštine koje je nastajalo na crnogorskoj teritoriji od Ulcinja do Pljevalja", stoji u dopisu

3440 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Biljana Matijašević
Ulcinj, Foto: Biljana Matijašević

U Ulcinju je nedavno osnovan “Kulturno-istorijski klub Ulcinj” kao produkt višemjesečnih aktivnosti grupe građana i njihove namjere i želje da se, kako kažu, kroz istraživanje i učenje o vlastitoj kulturi i istoriji, afrirmišu i učvrste najviše univerzalne vrijednosti koje oplemenjuju i inspirišu pojedinca i jačaju osjećaj zajedništva.

“Mala zemlja kao što je Crna Gora može se i te kako ponositi svojim bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem. Ona je uspjela kroz vjekove da sačuva svoj multinacionalni i multivjerski karakter ponoseći se jednako svakim dijelom svoje kulturne baštine koje je nastajalo na crnogorskoj teritoriji od Ulcinja do Pljevalja”, stoji u dopisu.

Dodaje se da je Ulcinj po mnogo čemu specifičan dio takvog crnogorskog mozaika, “vrlo često nepravedno zapostavljen, kako od državnih institucija, tako i od samih građana”.

Bonus video: