Besplatni pregledi za Danilovgrađanke u Domu zdravlja

Popović je pozvala stanovnice Danilovgrada da se u što većem broju odazovu i dođu na predavanje kako bi čuli korisne savjete preventivno djelovale na očuvanje zdravlja

2498 pregleda 3 komentar(a)
Radionica se održava preksjutra u 10 časova, Foto: Vedran Ilić
Radionica se održava preksjutra u 10 časova, Foto: Vedran Ilić

Nevladina organizacija “Žena danas” pozvala je sve zainteresovane građanke da dođu na radionicu “Otkrij bolest na vrijeme, nemoj da zakasniš”, koja će biti održana u subotu 27. maja sa početkom u deset sati.

Iz te NVO kazali su da će o prevenciji karcinoma dojke i grlića materice govoriti ginekolog Nebojša Jokmanović i onkološkinja Nada Cicmil Sarić.

“Prema posljednjim podacima u Crnoj Gori zadnjih godina je sve više slučajeva ove opake bolesti. Mislim da su brojke upozoravajuće i treba da sve učinimo da žene idu redovno na preventivne preglede i time da pomognemo sebi, porodici i društvu u cjelini”, poručila je predsjednica NVO Žena danas, Rosa Popović.

Ona je pozvala stanovnice Danilovgrada da se u što većem broju odazovu i dođu na predavanje kako bi čuli korisne savjete preventivno djelovale na očuvanje zdravlja.

“Radionica se sastoji iz dva dijela. Najprije će specijalisti održati predavanje, a onda učesnice mogu da im postavljaju pitanja. Takođe mogu obaviti stručne konsultacije ukoliko imaju medicinsku dokumentaciju”, kazala je Popović.

Nakon predavanja, specijalisti će, kako je najavila, odraditi besplatne ginekološke i onkološke preglede u Domu zdravlja Danilovgrad.

Bonus video: