Mještani Šavničke ulice u naselju Guke traže da se konačno saniraju oštećenja: Put do kuća pun rupa

"Kao da živimo u najzabačenijem selu, moramo sami da se snalazimo bez ikakve pomoći nadležnih organa", navode mještani

3714 pregleda 2 komentar(a)
Haos nakon kiše, Foto: Privatna arhiva
Haos nakon kiše, Foto: Privatna arhiva

Mještani Šavničke ulice u naselju Guke zatražili su od lokalne uprave da konačno sanira oštećenja na saobraćajnici, koja je jedini prilazni put do njihovih kuća. Kažu da se taj put već odavno nalazi u lošem stanju zbog neadekvatnog održavanja.

Do kuća mještani teško mogu da priđu automobilima zbog velikog broja rupa na asfaltu.

Stanovnici ove ulice tvrde da su se više puta obraćali Opštini i da je ovaj put bio u opštinskim planovima za sanaciju, ali do sada niko nije ništa preduzeo da se ovaj problem riješi.

Primorani sa, ističu oni, da sami popravljaju ulicu godinama unazad, a njihov trud odnesu prve kiše, kako je bilo i prije dva dana kada je za kratko vrijeme pala velika količina vode odnoseći nasuti materijal.

"Kao da živimo u najzabačenijem selu, moramo sami da se snalazimo bez ikakve pomoći nadležnih organa", navode mještani.

Kazali su i da Opština zanemaruje važnost uređenja puteva, posebno na gradskom području iako imaju “visoke zahtjeve kada je u pitanju legalizacija kuća i plaćanje poreza”.

"Apelujemo na nadležne u Opštini Pljevlja da hitno pristupe rješavanju ovog problema tokom ove građevinske sezone. Građani Šavničke ulice u naselju Guge zaslužuju siguran i pristojan put koji će omogućiti normalno kretanje i održavanje kvalitenog života u svom lokalnom okruženju. Nadamo se da će Opština prepoznati važnost i hitnost ovog problema te preduzeti konkretne korake kako bi se Šavnička ulica što prije sanirala i omogućio nesmetan protok saobraćaja za sve stanovnike ovog područja".

Bonus video: