Miljanić: Od naredne sedmice protesti ugostitelja Instituta Igalo sat duži, tražimo potpisivanje kolektivnog ugovora

"Muče nas osam mjeseci, tražimo potpisivanje kolektivnog ugovora koji smo predali istog dana kada i RTCG. Sa njima su potpisali, a o nama još nije raspravljano na Vladi", kazao je Miljanić za Novski portal

5575 pregleda 6 komentar(a)
Rade Miljanić, Foto: Printscreen YouTube
Rade Miljanić, Foto: Printscreen YouTube

Konobari i kuvari u Institutu odlučili su nakon sastanka da nastave i narednu sedmicu sa jednostanom obustavom rada za vrijeme ručka, od 12 do 13 sati, ali i da prošire protest za vrijeme večere od 18 do 19.

Uprkos obećanjima, ne vjeruju dok ne dobiju tražene zaostale zarade, ali i usvajanje kolektivnog ugovora.

"Muče nas osam mjeseci, tražimo potpisivanje kolektivnog ugovora koji smo predali istog dana kada i RTCG. Sa njima su potpisali, a o nama još nije raspravljano na Vladi. Nećemo više da živimo u iščekivanju i strijepnji kada će biti i oće li biti plata, zato tražimo normalizaciju isplata, da možemo da se fokusiramo na rad", rekao je za Novski portal Rade Miljanić, zaposleni u Institutu.

On je ponovio da će, ukoliko prime zaostale zarade i Vlada usvoji kolektivni ugovor, prekinuti proteste prenosi Novski portal.

"Ako ne, opet ćemo razmatrati kako i šta ćemo dalje", kazao je Miljanić.

On je naveo da se protesti ne odnose na nepokretno i dječije odjeljenje.

Premijer Dritan Abazović rekao je da očekuje da će na elektronskoj sjednici početkom naredne sedmice, ili na sjednici u četvrtak omogućiti da sredstva, koja će Institutu pomoći da funkcionišu u narednim mjesecima bez problema, budu operativna.

Bonus video: