"Euromost": Obala Lima u Beranama u katastrofalnom stanju, građani nastavili da nekontrolisano odlažu veliki otpad

Iz NVO "Euromost" su kazali da su nakon Plava i Andrijevice, nastavili kroz projekat "Identifikacija, registracija i evidencija divljih deponija na obalama Lima od Plava do Bijelog Polja" da evidentiraju i divlje deponije od Berana do Bijelog Polja

6398 pregleda 22 reakcija 23 komentar(a)
Smeće na obali Lima u Beranama, Foto: NVO Euromost
Smeće na obali Lima u Beranama, Foto: NVO Euromost

Nevladina organizacija (NVO) "Euromost" saopštila je danas da se obale rijeke Lim u Beranama nalaze u katastrofalnom stanju.

Iz te NVO su kazali da su nakon Plava i Andrijevice, nastavili kroz projekat "Identifikacija, registracija i evidencija divljih deponija na obalama Lima od Plava do Bijelog Polja" da evidentiraju i divlje deponije od Berana do Bijelog Polja.

"Kroz snimke i fotografije koje je uradila NVO "Euromost" se jasno vidi, da su građani Berana i pored akcija čišćenja obala Lima u ovoj opštini koje je organizovala Opština Berane, nastavili da nekontrolisano odlažu veliki otpad na obali rijeke Lim", piše u saopštenju.

Iz "Euromosta" su dodali da je Boško Vulević iz Sportskog ribolovnog kluba "Berane" naveo da je Komunalno preduzeće "Berane" kroz te akcije uradilo sjajan posao i više puta očistilo pojedine lokacije, te da je i sam prije 15 dana obilazio ove lokacije, da nijesu bile ovakve, i da se i sam čudi koliko se za 15 dana ponovo stvorilo smeća na ovim mjestima.

Smeće na obali Lima u Beranama
foto: NVO Euromost

"Vulević je pozvao odgovorna lica i sve službe da svi zajedno rade na tome, da se spriječi nelegalno odlaganja smeća, ujedno je apelovao na gradjane da ne bacaju smeće, jer kako navodi ruži naš grad, ruži državu", piše u saopštenju "Euromosta".

Poručili su da će svaku evidentiranu deponiju od Plava, Andrijevice, Berana do Bijelog Polja, dostaviti pored Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ovim opštinama i u saradnji sa njima i sportskim ribolovnim klubovima, kao i građanima iz ovih opština, te da će nastaviti da djeluju u cilju vraćanja rijeke Lim, tamo gdje joj je mjesto, među najčistije rijeke u Evropi.

Bonus video: