Održan peti Porodica fest: "Poslali smo snažnu poruku da je porodica najvažnija u društvu"

Tokom događaja je organizovano više od 70 različitih sadržaja

3989 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Peti Porodica fest održan je u subotu u Podgorici, ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu.

Iz Udruženja Roditelji, koje je organizovalo događaj povodom 15. maja - Međunarodnog dana porodice, u partnerstvu sa Glavnim gradom, saopšteno je da je manifestaciji prisustvovalo "na hiljade porodica".

Festival je svečano otvorio zamjenik gradonačelnice, Danilo Šaranović, poželjevši djeci i roditeljima da "sreća i radost budu jedina osjećanja među svima nama". Šaranović je kazao i da "zbir svih naših porodica čini jednu veliku porodicu koju zovemo Podgorica".

Porodica fest
foto: Udruženje Roditelji

Uslijedila je promenada biciklista, koju je organizovala nevladina organizacija Biciklo.me.

"Cjelodnevni program 5. izdanja festivala je osmišljen tako da su u njemu mogli uživati svi članovi porodice. U okviru bogatog programa tokom dana je organizovano više od 70 različitih sadržaja: kreativno-edukativne radionice, takmičenja, igre i sportske aktivnosti, predstava za djecu, muzički i plesni nastupi, animacije, druženje sa maskotama, velika žurka, udomljavanje štenaca, porodični sajam…", navode iz Udruženja Roditelji.

Porodica fest
foto: Udruženje Roditelji

U atrijumu i ispred dvorca je, kako su kazali, organizovan raznovrstan zabavni program.

U dijelu programa koji je organizovan u 11 tematskih zona u parku učestvovalo je više 60 učesnika koji su tokom programa održali više od 70 kreativnih, edukativnih i sportskih radionica i aktivnosti, a u parku je bila postavljena i Piknik zona.

Porodica fest
foto: Udruženje Roditelji

Podgorički vatrogasci su djeci predstavili svoju opremu i vozilo, Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" je predstavila projekat pokretne biblioteke, dok je Zelenilo održalo radionicu sadnje.

Porodica fest
foto: Udruženje Roditelji

Tokom festivala je održan i porodični sajam.

„Prezadovoljni smo i presrećni kako je proteklo peto izdanje najvećeg porodičnog okupljanja u našoj zemlji. Zahvaljujemo svim roditeljima koji su svoje mališane doveli da provedu nezaboravan dan u prirodi kao i ostalim članovima njihovih porodica koji su takođe došli da uživaju u programskim sadržajima. Zajedno smo poslali snažnu poruku da je porodica najvažnija u društvu, da o porodici treba brinuti i pružiti joj podršku. Posebno se zahvaljujemo svim roditeljima koji su juče tokom dana vodili računa o tome da park nakon događaja ostane uredan i na taj način i svoju djecu kroz praktičan primjer naučili kako se ponaša u prirodi i na javnim površinama“, poručuju iz Udruženja Roditelji.

Bonus video: