Prof. dr Nadežda Basara, od juna liječiće pacijente iz Crne Gore i regiona u Poliklinici Natal

Najpriznatiji svetski stručnjak iz oblasti hematologije i onkologije.

46563 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Natal
Foto: Natal

Sa velikim ponosom Vas obavještavamo da je jedan od najvećih i najpriznatijih svjetskih stručnjaka iz oblasti hematologije i onkologije postao novi član našeg tima - profesor doktor Nadežda Basara.

Posebna čast nam je što će prof.dr Nadežda Basara davati mišljenja u našoj Poliklinici i time omogućiti uspješno liječenje svim građanima Crne Gore i regiona.

Predstavljamo Vam kratku biografiju prof. dr Nadežde Basare:

Prof. dr Basara se 1997. godine odlučuje da, sa mjesta načelnice funkcionalne dijagnostike i doktora medicinskih nauka na hematologiji Univerzitetske klinike u Beogradu, prihvati jedan od tri poziva iz inostranstva, i ode u Njemačku kod profesora, kod koga je radila 1986./87. u Montrealu.

Odlazak u Njemačku sa nepunih 39 godina, bez znanja njemačkog jezika, je životna prekretnica i izazov za nju, njenog supruga Branislava, jednog od najupešnijih komercijalnih direktora u Jugoslaviji, i njihove djece, Vukašina 13 godina i Miljane 8 godina.

Polaže ispit iz medicine za nostrifikaciju diplome, specijalizaciju interne medicine, subspecijalizaciju hematologije i onkologije, postaje docent na Univerzitetu Mainz, zatim profesor na Univerzitetu Leipzig. Objavila je ukupno 129 naučnih radova u svjetskim naučnim časopisima, koji su preko 5000 puta citirani. Dobija poziv iz Lajpciga, od prvog coveka Evropskog drustva transplantatora maticnih celija, za glavnog načelnika i zamjenika direktora hemato/onkologije na Univerzitetskoj klinici.

Sa 226 transplantacija 2009. dolazi na sam vrh njemačkih centara i dobija poziv od Malteškog Reda, da od 1.1.2011. godine predje kod njih za Direktora Medicinske Klinike I, u nastavnoj bolnici Univerziteta Kiel u Flenzburgu.

Neki od vrhunskih rezultata:

- prvi pacijent iz jugo-istočne Evrope izliječen od akutne limfoblasne leukemije- filadelfija pozitivne!

- prvi pacijent iz jugo-istočne Evrope izliječen od aplastične anemije!

- uspješnost transplatacije matičnih ćelija 88%!

Liječila je preko 50.000 hematoloskih i onkoloških bolesnika. Obavila blizu 2.500 transplantacija matičnih ćelija.

Prof. Dr. Basara ce ordinirati u 2023. godini tokom sljedecih mjeseci:

JUN: POPUNJENI TERMINI

AVGUST: 21.08. do 01.09.2023.

OKTOBAR: 12.10. do 25.10.2023.

INFORMACIJE I ZAKAZIVANJE TERMINA:

Mobilni: +382 67 754 555 (primarni kontakt)

Fiksni: +382 20 273 273

Email: hematologija-onkologija@poliklinikanatal.me