Abazović: Riješen problem - naši mladi fizičari i profesori idu u Tokio

"Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći"

30417 pregleda 1320 reakcija 52 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Riješen problem - naši mladi fizičari i profesori idu u Tokio, saopštio je na Telegramu, predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Hvala ministrima Goranu Đuroviću, Miomiru Vojinoviću, Biljani Šćepanović i privrednicima Crne Gore na ekspresnoj i nesebičnoj pomoći. Vlada će ubrzano sprovesti procedure, a MVP (Ministarstvo vanjskih poslova) će pomoći oko dobijanja viza. Znanje ce uvijek naići na našu podršku. Učenicima želimo puno uspjeha i da nas obraduju medaljom", poručio je Abazović.

"Vijesti" su danas objavile da iako su još u aprilu pozvani na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju, najbolji srednjoškolci iz Crne Gore možda neće odmjeriti znanje sa vršnjacima jer su obrazovne intitucije zakazale u organizaciji.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da je uputio Abazoviću, i ministru prosvjete, Miomiru Vojinoviću, Inicijativu za hitno obezbjeđivanje sredstava i sprovođenje postupka za odlazak crnogorskih gimnazijalaca, njihovih mentora i predstavnika Ispitnog centra na Olimpijadu znanja iz fizike u Tokio.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio je danas da mladi fizičari moraju na Međunarodnu olimpijadu iz fizike u Tokiju te da će u komunikaciji sa privrednicima pokušati da riješi problem.

Bonus video: