Na Adi najviše gostiju iz Srbije, Njemačke i Češke

U “Ulcinjskoj rivijeri” zadovoljni poslovanjem naturističkog naselja na Adi, ali tvrde da može i mnogo bolje...

10250 pregleda 1 komentar(a)
Ada Bojana (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ada Bojana (ilustracija), Foto: Shutterstock

Direktor HTP “Ulcinjska rivijera” Ćamil Hodžić kazao je da je naturističko naselje na Adi dobro poslovalo u maju, ali i “da to mora i može mnogo bolje”.

Zaključno sa 25. majom, u naselju koje posluje u sastavu “Ulcinjske rivijere”, ostvarena su 732 noćenja, što je za 266 više u odnosu na isti period lani, kada je ostvareno 466 noćenja.

Na Adi je u istom periodu boravilo 250 gostiju, a prošle godine 156.

“Sudeći prema rezervacijama, broj noćenja bi trebalo da ide preko hiljadu do kraja mjeseca. To nije ni blizu onog sto nam je cilj”, kazao je Hodžić “Vijestima”.

Za maj mjesec, poslovanje i ukupan broj noćenja bolji su u odnosu na prethodnu godinu za 37 odsto.

“U ove cifre ne ulaze noćenja 25 članova filmske ekipe, koja je snimila kratkometražni film na Adi. Oni su bili naši gosti i na ime sponzorstva kod nas su boravili besplatno pet dana”, naveo je Hodžić.

Treba imati u vidu da nudističko naselje na Adi ove godine obilježava 50 godina postojanja, zbog čega je uprava odlučila da svim stalnim, ali i budućim gostima, u maju ponudi popust za oko 50 odsto.

Što se tiče rezervacija za nastavak sezone, Hodžić je potvrdio da ohrabruju podaci sa njihovih online kanala, naročito u poređenju sa prethodnom godinom.

“Zaključno sa 25. majom, broj rezervacija preko online kanala prodaje veći je za 61,95 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Napominjem da će ovaj trend vjerovatno da opada jer je nemoguće održati takav nivo do kraja imajući u vidu kapacitete koje smo dobili u odnosu na prethodnu godinu, što je oko 50 kreveta više i to u bungalovima koje smo renovirali. Vjerujem ipak da će rast biti dvocifren mada ne u ovim brojkama. Voljeli bismo ali to je nerealno”, kazao je Hodžić.

Što se agencijske prodaje tiče, naveo je, do ovog trenutka naselje je dostiglo 76 odsto nivoa prošlogodišnje prodaje. Kada je u pitanju struktura gostiju, u HTP bilježe rast turista iz Njemačke i Češke.

Hodžić je kazao da su naselju najbrojniji gostiji iz Srbije kojih je 25 odsto u odnosu na ukupan broj gostiju. Slijede turisti iz Njemačke (15%), Češke (13 %), Rumunije, Poljske i Mađarske (6%).

“Domaćih gostiju je oko pet odsto, dok su ostale zemlje zastupljene u manjim procentima”, kazao je Hodžić.

Bonus video: