NVO Juventas: Retrogradno ponašanje navijača iz Nikšića, procesuirati sve koji šire mržnju i netoleranciju

"Pored hitne reakcije nadležnih organa pozivamo sve predstavnike državnih instuticija kao i političkih snaga koje se nadmeću za glasove na predstojećim izborima, da osude retrogradno ponašanje navijača iz Nikšića koji propagiraju ovakav način razmišljanja"

9519 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Facebook NVO Juventas
Foto: Facebook NVO Juventas

Nevladina organizacija (NVO) Juventas osudila je večarašnje dešavanje uoči početka utakmice finala Kupa Crne Gore u fudbalu i pozvala nadležene organe da preduzmu mjere u cilju procesuiranja svih koji šire mržnju i netoleranciju među građanima i promovišu mržnju.

Navijači Sutjeske noćas su prije utakmice finala Kupa protiv Arsenala u blizini stadiona pod Goricom uzvikivali "Nož, žica, Podgorica” - tekst koji podsjeća na stravični genocid u Srebrenici.

"Uznemireni smo i užasnuti večerašnjim dešavanjima i zahtjevamo od nadležnih organa da preduzmu mjere, posebno imajući u vidu da postoje snimci preko kojih se mogu identifikovati učesnici ovog incidenta", kažu iz NVO Juventas.

Navode da nijedan građanin i građanka Podgorice ne smiju biti zastrašeni na ovaj način.

"Ovakve pojave smatramo izuzetno opasnim po društvo u cjelini. Pored hitne reakcije nadležnih organa pozivamo sve predstavnike državnih instuticija kao i političkih snaga koje se nadmeću za glasove na predstojećim izborima, da osude retrogradno ponašanje navijača iz Nikšića koji propagiraju ovakav način razmišljanja, kako bi jasno poslali poruku svima da ovakvim incidentima nema mjesta u građanskoj i demokratskoj Crnoj Gori", zaključuju iz ove NVO.

Bonus video: