Treći video Olimpijaca: Motivacija kao ključ uspjeha

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet pozivaju sve učenike, roditelje i nastavnike da pogledaju ovaj video i podijele poruke motivacije s mladima.

9676 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Sa sve većim izazovima s kojima se djeca i mladi suočavaju tokom odrastanja, važno je da pronađu unutrašnju snagu i motivaciju kako bi prebrodili prepreke i ostvarili svoje ciljeve. Upravo to je tema trećeg video časa koji su kreirali crnogorski olimpijci u saradnji s kompanijom One i Crnogorskim olimpijskim komitetom, uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva sporta i mladih.

Govoreći o ovoj temi, zlatna lavica Milena Raičević istakla je da su pregnuća i posvećenost prve učiteljice koju svi pamte, ali i svih prosvjetnih radnika presudne, prisjećajući se istovremeno uloge koju je njen dugogodišnji trener odigrao u profesionalnom napretku, ali i odrastanju. U priči o motivaciji kako je navela, pored glavnog kursa sazdanog od najvećih ambicija, postoje i oni naizgled manji ciljevi koje sebi postavljamo, a za nju je to bilo uspješno savladati komunikaciju na stranom jeziku. Upravo njihovo ostvarenje, poručila je, polako izgrađuje uvjerenje da možemo postići sve što poželimo.

"Motivacija je ono što mi daje snagu da se svakodnevno suočavam s izazovima. Bez nje, ne bih uspjela da postignem uspjeh koji sam ostvarila. Naša podrška ovoj kampanji ima za cilj podsticanje mladih sportista i djece da otkriju svoje strasti, postave ciljeve i istraju na putu ka njihovom ostvarenju. Na tom putu, zadatak nastavnika i trenera je da im pruže podršku i pronađu najbolje metode da im pomognu da izgrade svoju ličnost", kazala je rukometašica Milena Raičević.

Milena Raičević  sa trenerom Draganom Adžićem
Milena Raičević sa trenerom Draganom Adžićemfoto: Privatna arhiva

Zajednička misija kompanije One i Crnogorskog olimpijskog komiteta je podrška djeci u suočavanju s raznim izazovima tokom odrastanja, inspirisanje njihovog ličnog razvoja i postizanje uspjeha u svim aspektima života.

"Kroz ovu kampanju želimo da inspirišemo djecu da pronađu šta je to što oni žele, ali i da im pošaljemo poruku da se ciljevi i snovi ostvaruju vrijednim radom i zalaganjem. Na tom putu postoje usponi i padovi, a motivacija je uvijek tu negdje i samo je potrebno da je pronađu. U kompaniji One vjerujemo da je motivacija temelj za uspješan i ispunjen radni i lični život, " kazala je Biljana Radusinović, direktorica ljudskih resursa u kompaniji One.

Biljana Radusinović
Biljana Radusinovićfoto: COK

Kompanija One i Crnogorski olimpijski komitet pozivaju sve učenike, roditelje i nastavnike da pogledaju ovaj video i podijele poruke motivacije s mladima. Ujedno, poručuju da samo zajedničkim naporima možemo podržati njihov napredak i postići pozitivne promjene u njihovim životima.