Otvoren bulevar Podgorica-Tuzi: Više puteva znači veći razvoj Crne Gore

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac rekla je da perspektiva Crne Gore u Evropskoj uniji podrazumijeva i mnogo bolju infrastrukturu i da otvaranje novih saobraćajnica ohrabruje u tom smislu

23367 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović danas su otvorili novi bulevar Podgorica - Tuzi koji, kako je rekao premijer, predstavlja brzu vezu između Podgorice, Tuzi i granice sa Albanijom.

Vrijednost ovog projekta iznosi 6,5 miliona eura, a izgrađeno je 2,6 kilometara puta.

"Sve što treba da radimo u narednom periodu jeste da investiramo u infrastrukturu, jer što je više puteva i što je brži protok, to će značiti i veći razvoj Crne Gore i povećanje standarda građana. Mislim da je i za građane i za privrednike i glavnog grada i opštine Tuzi i za privredni razvoj ovog dijela jako značajno da postoji ta brza komunikacija zahvaljujući ovoj saobraćajnici“, ocijenio je predsjednik Vlade.

bulevar Podgorica - Tuzi otvaranje
foto: Vlada Crne Gore

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac rekla je da perspektiva Crne Gore u Evropskoj uniji podrazumijeva i mnogo bolju infrastrukturu i da otvaranje novih saobraćajnica ohrabruje u tom smislu.

„Bez puteva nemamo ni privredni razvoj, tako da je i ova saobraćajnica važna za privredni razvoj, kultuni razvoj i investicije u Glavnom gradu. Naši planovi su da u saradnji sa Vladom aktivno radimo na unapređenju infrastrukture“, kazala je Injac.

bulevar Podgorica - Tuzi otvaranje
foto: Vlada Crne Gore

Direktor Uprave za saobraćaj je, podsjećajući da je izgradnja bulevara dugog 2,6 km koštala 6,5 miliona eura, od čega je Glavni grad učestvovao sa 1,3 miliona, istakao da je na taj način riješeno jedno usko saobraćajno grlo u glavnom gradu i poboljšana povezanost između Podgorice i Tuzi.

Vuksanović se, kao i premijer Abazović i gradonačlenica Injac, zahvalio izvođaču radova, nadzoru i timu koji je pratio relizaciju projekta, za uspješno i prije ugovorenog roka završenoj izgradnji bulevara Podgorica – Tuzi.

Bonus video: