Pljevaljska gimnazija uvodi nove smjerove

Svršeni polumaturanti mogu upisati u filološku gimnaziju, matematičku gimnaziju i sportsko odjeljenje

3429 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Gimnazija “Tanasije Pejatović” u Pljevljima od ove godine uvodi nove smjerove, kako bi obogatili obrazovnu ponudu radi zadovoljavanja želja i interesa učenika.

Pored opšte gimnazije, svršeni polumaturanti mogu upisati u filološku gimnaziju, matematičku gimnaziju i sportsko odjeljenje opšte gimnazije. Na smjer Opšta gimnazija biće upisana dva odjeljenja a po jedno odjeljenje na matematičku, filološku i sportsko odjeljenje gimnazije.

Inicijativa, kako ističu u toj obrazovnoj ustanovi, omogućava učenicima da se usmjere prema oblastima koje ih posebno zanimaju i u kojima žele da razvijaju svoje talente. Opšta gimnazija pruža širok spektar opšteg obrazovanja, dok sportsko odjeljenje omogućava fokus na sportske aktivnosti i razvoj sportskih vještina.

Filološka gimnazija je idealna za one koji su zainteresovani za jezik, književnost i druge jezičke discipline, dok matematička gimnazija pruža snažnu matematičku osnovu za dalje studije ili karijeru u oblasti nauke i tehnologije.

“Ova nova ponuda smjerova u Gimnaziji omogućava učenicima da ostvare svoje ciljeve i interese na najbolji mogući način. Učenici će imati priliku da se razvijaju u okruženju koje podržava njihove strasti i talente, uz podršku stručnog nastavnog osoblja”, smatraju u Gimnaziji.

Novi smjerovi u Srednjoj stručnoj školi su tehničar za dizajn i kompjutersko konstruisanje u mašinstvu, farmaceutski tehničar, zdravstveno-laboratorijski sanitarni tehničar, hotelsko-turistički tehničar, administrator, elektroinstalater sistema iz obnovljivih izvora energije. Uvođenje novih smjerova neće značiti odricanje od tradicionalnih zanimanja koji su se u dosadašnjoj praksi pokazali kao perspektivni. Polumaturanti moći će da upišu i na smjer elektrotehničar računarskih sistema i mreža, lektrotehničar energetike, šumarski tehničar, gastronom, kuvar, konobar, zavarivač, bravar, instalater termotehničkih sistema, autoelektriča i automehaničar.

Bonus video: