Popović Samardžić: MANS simbol borbe protiv korupcije, zabrinjava pokušaj diskreditacije od strane Vlade

"Činjenica da pojedini funkcioneri pokušavaju da profitiraju na ovakav način dijagnoza je ozbiljnog posrtanja predstavnika političke zajednice", kazala je predsjednica Sindikata doktora medicine

5380 pregleda 9 komentar(a)
Milena Popović Samardžić, Foto: Luka Zeković
Milena Popović Samardžić, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je da zabrinjava pokušaj diskreditacije Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) od strane funkcionera Vlade.

"Činjenica da pojedini funkcioneri pokušavaju da profitiraju na ovakav način dijagnoza je ozbiljnog posrtanja predstavnika političke zajednice. Javni funkcioneri dužni su podnositi kritiku, a ne je suzbijati. Etiketiranje i drzak ton sa visokih državnih adresa znak je političke nezrelosti i nedemokratičnosti i sam po sebi predstavlja zloupotrebu položaja i resursa koju funkcija pruža. Samo kroz stalno preispitivanje rada javnih funcionera dolazi se do objektivne slike postignutih ili nepostignutih rezultata. NVO MANS dugi niz godina to vrlo uspješno radi i doprinosi podizanju standarda u Crnoj Gori kada je riječ o zloupotrebi državnih resursa u privatne svrhe. Ova NVO simbol je borbe protiv korupcije i bila je snažan oslonac svima koji je danas kritikuju dok su bili u opozicionim klupama", saopštila je Popović Samardžić.

Bonus video: