Sportski susret učenika seoskih kolašinskih škola

Takmičilo se oko 70 učenica i učenika, između ostalog, u fudbalu i atletskim disciplinama

1763 pregleda 58 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sportski susreti danas su, u Osnovnoj školi “Mojsije Stevanović” u Manastiru Morača, jednoj od najstarijih škola u Crnoj Gori, okupili su osnovce iz sa seoskog područja kolašinske opštine.

kolašin sport škole
foto: Privatna arhiva

U sportskim nadmetanjima u više sportskih disciplina takmičili su se đaci te i škola "Vojin Čepić " iz Dragovića Polja, "Jagoš Vešović" iz Kraljskih Bara i istoimene škole iz Međuriječja. Takmičilo se 70-ak učenica i učenika, između ostalog, u fudbalu i atletskim disciplinama.

kolašin sport škole
foto: Privatna arhiva

Đaci su, kako kažu njihovi nastavnici, pokazali zavidno umijeće na terenu, al ii zadovoljstvo zbog druženja. Bila je to prilika i za upoznavanje vršnjaka iz seoskih škola, kao za osmišljavanje nekih zajedničkih budućih aktivnosti.

kolašin sport škole
foto: Privatna arhiva

Osnovna škola (OŠ) "Mojsije Stevanović" u Manastiru Morača u oktobru će proslaviti 169 godina postojanja. Do kraja Drugog svjetskog rata je bila pri manastiru Morača,a od tada funkcioniše kao smaostalna ustanova, sa nekad brojnim pdoručnim odjeljinjima. Đaci te ustanove bili su mnogi uspješni ljudi iz svijeta književnosti, nauke, politike, sporta…

Bonus video: