Bar: Započete aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale

Iz Opštine Bar saopštili su da je do sada uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a kako kažu iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana

4678 pregleda 8 komentar(a)
Jadranska magistrala, Foto: Opština Bar
Jadranska magistrala, Foto: Opština Bar

Opština Bar i preduzeće “Komunalne djelatnosti” DOO započeli su aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale, navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Oni su pojasnili da su godinama unazad bile postavljane proizvoljno i kako kažu, mimo zakonskih pravila.

​"Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju. Ove reklame su značajno degradirale izgled i pejzažno okruženje trase koja je jedna od najprometnijih u državi, posebno u toku ljetnje turističke sezone", naveli su u saopštenju.

Iz Opštine Bar saopštili su da je do sada uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a kako kažu iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana.

"Ovom prilikom apelujemo na sve da, zajedničkim odgovornim ponašanjem, nastojimo očuvati funkcionalnost i svrsishodnost imovine, a svako buduće oslikavanje reklama na zidovima biće oštro sankcionisano", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: