Mediji iz Austrije: “Crna Gora nas je potpuno osvojila svojom ljepotom”

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je novinare iz Austrije koji će u periodu od 01. do 04. juna boraviti u našoj zemlji.

15141 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTO Crne Gore
Foto: NTO Crne Gore

Riječ je o predstavnicima tri dnevna lista: “Kurier”, “Kleine Zeitung” i “Salzburger Nachrichten”, koji će svojim čitaocima kroz članke i atraktivne fotografije prikazati prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore. Imajući u vidu da ukupna čitanost ovih medija dostiže preko 1.5 miliona čitalaca na dnevnom nivou, očekuje se da će objavljeni članci kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

NTO
foto: NTO Crne Gore

Tokom boravka u destinaciji, novinari iz Austrije su imali priliku da obiđu Kotor, Budvu, Cetinje, nacionalni park Skadarsko jezero, kao i vinski podrum Šipčanik. Narednih dana će se predstavnici medija upoznati sa atraktivnim turističkim lokalitetima u Tivtu i Herceg Novom.

NTO
foto: NTO Crne Gore

“Imali smo veoma srdačnu dobrodošlicu, uz degustaciju vina i crnogorskih specijaliteta u fantastičnom vinskom podrumu Šipčanik. Naš dan je nakon toga bio ispunjen, jer smo nastavili ka Virpazaru, a zatim krstarili Skadarskim jezerom. Dan smo upotpunili obilaskom Budve i šetnjom po Starom gradu. Posjeta Crnoj Gori je više nego vrijedna, i želim da naučim više o ovoj uzbudljivoj zemlji”, kazao je Helmut Krecel (Helmut Kretzl) ispred “Salzburger Nachrichten”.

Prema riječima novinarke Kurier, Manuele Eber (Manuela Eber), Crna Gora ih je sve u potpunosti osvojila svojom ljepotom.

NTO
foto: NTO Crne Gore

“Prvi put u životu sam vidjela pelikane u NP Skadarsko jezero i probala tradicionalne crnogorske specijalitete. Ostatak dana sam iskoristila da se osvježim u kristalno čistoj vodi vašeg promorja. Oduševljena sam ovom zemljom i radujem se ostatku programa koji ste pripremili za nas”, istakla je Eber.

Sličnog mišljenja je novinar i fotograf vodećeg medija u Austriji “Kleine Zeitung”, Helmut Vajhselbraun (Helmut Weichselbraun), koji je iskazao zadovoljstvo zbog učešća u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Već prvog dana sam doživio spektakularni prizor jednog od najvećeg vinograda u Evropi. Oduševio me vinski podrum Šipčanik, kao i vaše vino koje je izvrsno. Veoma mi se dopao i Stari grad Budva koji je isprepletan krivudavim uličicama i prelijepim trgovima”, poručio je Helmut.

Ova studijska posjeta je jedna u nizu realizovanih i planiranih promotivnih aktivnosti kada je u pitanju tržište Austrije. Zahvaljujući uvođenju dodatne direktne avio linije nacionalne avio kompanije Austrian Airlines na relaciji Beč – Tivat do kraja oktobra, stvorili su se uslovi za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete dale su i lokalne turističke organizacije Tivta, Cetinja, Budve, Herceg Novog, Kotora i Bara, Nacionalni parkovi Crne Gore, Narodni muzeji Crne Gore, kao i Plantaže 13. jul.

U narednom periodu NTO CG nastavlja sa promocijom destinacije na ovom tržištu, te će u septembru biti domaćin predstavnicima jedne od poznatijih televizija “Servus TV”, na kojoj će biti emitovana reportaža o aktivnom odmoru u Crnoj Gori, kao jednom od vidova odmora koji Austrijanci preferiraju.