Komisija bi opet trebalo da vrednuje testove učenika koji nijesu položili eksternu provjeru znanja iz CSBH

Više stotina maturanata dobilo je 0 bodova iz eksternog matuskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja

29818 pregleda 188 reakcija 34 komentar(a)
Savović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Savović, Foto: Ministarstvo prosvjete

Komisija Ispitnog centra trebalo bi opet da vrednuje testove učenika koji nijesu položili eksternu provjeru znanja iz Crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika (CSBH).

To je ispred Ministarstva prosvjete preporučio Ispitnom centru, generalni direktor Direktorata za opšte srednje i stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje Slobodan Savović.

"Preporučuje se Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta", kazao je Savović u obraćanju medijima.

Više stotina maturanata dobilo je 0 bodova iz eksternog matuskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja.

Više njihovih roditelja javilo se redakciji "Vijesti", tvrdeći da nadležni navodno nijesu imali mogućnost da utvrde ko je od đaka prepisivao s obzirom na to da nijedan od učenika koji je dobio 0 bodova "nije ni opomenut tokom ispita"...

Prema nezvaničnim informacijama, nulom su ocijenjeni i neki đaci generacije pojedinih škola na sjeveru Crne Gore.

Dio učenika koji su dobili 0 bodova iz eksternog maturskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja, i njihovi roditelji protestovali su danas u Ispitnom centru pored Ministarstva prosvjete.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je predstavnike roditelja učenika koji su izvršili uvid u test iz Crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti i upoznao ih sa zaključkom Državne maturske komisije.

Bonus video: