Kolašin kup turnir okupio 42 fudbalske ekipe

Učesnici manifestacije, čiji je cilj promocija “zdravih stilova života, sportskog duha i fudbala, su dječaci uzrasta od sedam do 12 godina

3594 pregleda 89 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Kolašin kup turnir, koji se održava po teći put, počeo je juče, a prema riječima organizatora, fudbalskog kluba (FK) Gorštak, okupio je 42 ekipe iz nekoliko crmogorskih opština. Učesnici te manifestacije, čiji je cilj promocija “zdravih stilova života, sportskog duha i fudbala, su dječaci uzrasta od sedam do 12 godina.

Kolašin kup turnir otvorio je predsjednik Opštine Vladimir Martinović, koji je kazao da je “sport je poseban dio vaspitanja i zdravlja, koji postaje neizbježan u razvoju djeteta i čovjeka”.

“Lokalna uprava je u turniru Kolašin kup, zajedno sa organitaorima, uložila mnogo rada i truda, jer djetinjstvo je najljepše i možda najvažnije životno doba, a odrasli moraju biti svjesno toga i svoje odgovornosti prema djeci. Rukovodstvo FK Gorštak je svojim radom i trudom dovelo ovaj turnir na zavidan nivo i ovo je sada, uz Basket kamp, jedna od najljepših i najboljih manifestacija u gradu. Učesnici tih sportskih manifestacija djeca, koji su su naši najbolji reprezenti”, kazao je Martinović na otvaranju.

Kolašin kup turnir
foto: Opština Kolašin

On je poručio da će “Opština Kolašin nastaviti da i u narednim godinama podržava turnir sa željom da on okuplja sve veći broj učesnika , koji će jednog dana izgraditi svoje profesionalne karijere, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou”.

Bonus video: