Preminuo novinar i publicista Slavko Krstović

Krstović je rodom iz Sarajeva gdje je u godinama pred izbijanje rata u Bosni i Hercegovini (BiH) radio u dnevnom listu "Oslobođenje". Od ratnog vihora sa suprugom i dvoje male djece 1992. sklonio se u Tivat

8423 pregleda 60 reakcija 1 komentar(a)
Krstović, Foto: Radio Tivat
Krstović, Foto: Radio Tivat

Poznati tivatski novinar i publicista Slavko Krstović, iznenada je preminuo sinoć u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici gdje je prethodno hitno operisan nakon što mu je juče pozlilo.

Krstović je rodom iz Sarajeva gdje je u godinama pred izbijanje rata u Bosni i Hercegovini (BiH) radio u dnevnom listu "Oslobođenje".

Od ratnog vihora sa suprugom i dvoje male djece 1992. sklonio se u Tivat.

Ovdje je u narednih više od 30 godina ovaj tihi i nenametljivi čovjek, ali vrhunski intelektualac i izuzetno nadareni dokumentarista i pisac upečatljivih reportaža i sjajnih intervjua, ostavio neozbrisiv trag na društvenoj, kulturnoj i medijskoj sceni Tivta.

Grad u koji je sticajem životnih okolnosti došao, Slavko je volio kao malo koji rođeni Tivćanin a ovoj sredini poklonio je niz svojih vrijednih i upečatljivih djela posvećenih istoriji Tivta koji je marljivo proučavao, sakupljao dokumente, fotografije i audio zapise još živih svjedoka značajnih momenata iz društvene, privredne, kulturne i sportske prošlosti Tivta.

Pored brojnih izvanrednih tekstova koje je objavljivao u više crnogorskih medija sa kojima je sarađivao, Slavko Krstović za sobom je ostavio i kapitalnu monografiju "Sport u Tivtu" a prije dvadesetak dana svečano je promovisana i njegova nova knjiga - monografija Crvenog krsta Tivta.

Omiljen među kolegama, Slavko je bio osoba koja bukvalno nije poznavala sujetu toliko uobičajenu za novinare.

Nesebično je sa drugima dijelio materijale, bio uvijek spreman da savjetuje i pomogne što mu nikada nije bilo teško da učini jer je osim bogatog stručnog iskustva, Slavko bio i veliki erudita.

Slavko Krstović biće sahranjen u ponedjeljak, 5. juna na gradskom groblju Brdišta u Tivtu.

Bonus video: