Ekipe iz Dinoše, Bara, Danilovgrada, Tuzi i Tivta ostvarile najbolje rezultate u pružanju prve pomoći

Predstavnike su imali Bar, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Nikšić, Plav, Tivat i Tuzi, kao i gosti iz Subotice

5684 pregleda 2 komentar(a)
Sa takmičenja, Foto: Crveni krst Crne Gore
Sa takmičenja, Foto: Crveni krst Crne Gore

U Tivtu je danas održano 48. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) u pružanju prve pomoći, prvo nakon perioda pauze zbog COVID-19 pandemije, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

48. Državno takmičenje ekipa CKCG u pružanju prve pomoći
foto: Crveni krst Crne Gore

"Takmičenju su prethodila takmičenja u organizacijama Crvenog krsta na lokalnom nivou, a plasman na Državno takmičenje zaslužilo je ukupno 18 ekipa, i to devet omladine i osam ekipa podmlatka, dok je ekipa pjetlića Crvenog krsta Bar i JPU "Vukosava Ivanović Mašanović" izvela pokaznu vježbu tokom ceremonije otvaranja", ističe se u saopštenju.

48. Državno takmičenje ekipa CKCG u pružanju prve pomoći
foto: Crveni krst Crne Gore

Iz CKCG su dodali da su svoje predstavnike imali Bar, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Nikšić, Plav, Tivat i Tuzi, kao i gosti iz Subotice.

Najbolje rezultate ostvarile su ekipe prve pomoći:

U kategoriji podmlatka:

1. mjesto: ekipa prve pomoći OŠ “29. novembar”, Dinoša

2. mjesto: ekipa prve pomoći OŠ “Anto Đedović”, Bar

3. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Danilovgrad

U kategoriji omladine:

1. mjesto: ekipa prve pomoći SMŠ “25. maj”, Tuzi

2. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Bar

3. mjesto: ekipa prve pomoći OOCK Tivat

"Takmičenje je bilo prilika za podsjećanje da je danas poznavanje prve pomoći možda potrebnije nego ikad. Svjedoci smo velikog broja saobraćajnih nesreća, masovnih stradanja, a nezgode možemo doživjeti i svakodnevno u našim domovima, tokom zabavnih aktivnosti, na plaži. Zbog toga je važno znati na koji način pravilno pružiti prvu pomoć. Čestitamo ekipama koje su osvojile prva tri mjesta u kategorijama podmlatka i omladine i svim ekipama na pokazanom znanju i usvojenim vještinama kojima mogu pomoći sebi i drugima kada je to najpotrebnije", zaključuje se u saopštenju CKCG.

Bonus video: