Zvanično otvorena turistička sezona u Budvi: Nastupili Karadaglić, Il Volo, Sidorova...

"Ono što smo pokušali da uradimo tokom protekla dva dana jeste da podignemo na još viši nivo organizaciju događaja u Budvi, kvalitet programa i postavimo nove standarde", rekla je predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac

5008 pregleda 4 komentar(a)
Sa ceremonije, Foto: Turistička organizacija Budve
Sa ceremonije, Foto: Turistička organizacija Budve

Ceremonijom otvaranja sezone zvanično je otpočela glavna turistička sezona u Budvi.

Turistička organizacije (TO) opštine Budva odlučila je da ovaj prelazni period učini nezaboravnim za mnogobrojne posjetioce koji su u protekla dva dana mogli da uživaju u Fusion Fashion Cabaret-u, modnoj reviji Amato Couture, izložbi umjetničkih fotografija australijske umjetnice Đovane Arjafare, nastupima lokalnih, ali globalno poznatih DJ-eva na tvrđavi Mogren, koncertima svjetskog muzičkog fenomena, italijanskog operskog trija Il Volo i virtuozima na svojim instrumentima, Miloša Karadaglića i Ksenije Sidorove.

Budva
foto: Turistička organizacija Budve

"Ono što smo pokušali da uradimo tokom protekla dva dana jeste da podignemo na još viši nivo organizaciju događaja u Budvi, kvalitet programa i postavimo nove standarde. Mislimo da smo u tome i uspjeli. Uz Miloša Karadaglića, Kseniju Sidorovu i Il Volo, svjetski popualrnog muzičkog trija koji nam dolazi iz Italije, zaokružili smo ovu lijepu priču, otvorili vrata mnogobrojnim turistima i poželjeli im dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se da smo svi spremni da dočekamo naše drage goste na najljepši mogući način, kao dobri domaćini, te da se oni vrate iz naše destinacije sa utiscima kakve Budva zaslužuje", rekla je predstavnica TO Budva, Tijana Kotarac.

Budva je zahvaljujući Ceremoniji otvaranja sezone kod mnogobrojnih posjetilaca stvorila sjajne uspomene i ostavila odličan utisak.

Sinoćnjem događaju je prisustvovalo mnoštvo zvanica koje su podržale ovu manifestaciju, a među njima je bio i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, Goran Đurović.

Budva
foto: Turistička organizacija Budve

"Želim da čestitam zvanično otvaranje sezone Turističkoj organizaciji opštine Budva i svim građanima crnogorske prijestonice turizma. Svi parametri pokazuju da idemo ka odličnoj sezoni. Nešto preko 45.000 turista je bilo u Crnoj Gori po posljednjoj statistici, što je preko 20 odsto bolje od rekordne 2019. godine. Siguran sam da će se brojni turisti širom svijeta opredijeliti da Crna Gora ove godine bude njihov izbor", kazao je Đurović.

Kako bi se mnogobrojni turisti opredijelili za Crnu Goru i Budvu kao destinaciju svog narednog putovanja ojačane su avio konekcije sa mnoštvom emitivnih tržišta.

Takav veliki potencijal za ostvarivanje uspješne turističke sezone proslavljen je upravo kroz visokokvalitetan program Ceremonije otvaranja sezone, u čijem programu je publika sinoć uživala u notama virtuoza na gitari Miloša Karadaglića i letonske harmonikašice, Ksenije Sidorove.

Veliko interesovanje privukao je koncert svjetski popularnog operskog trija Il Volo, koji je budvanskoj publici predstavio svoje izuzetne glasove i internacionalni repertoar.

"Naš repertoar su tradicionalne, italijanske pjesme, ali ne samo italijanske melodije već i sve pjesme koje su dio naše, ali i svjetske kulture. Mislim na pjesme sa teritorije Granade, Španije, pjesmu "My Way" koja je proslavila Frenka Sinatru. Ovako bogat repertoar predstavlja putovanje između različitih kultura", ispričao je pjevač sastava Il Volo, Ignjacio Bosketo.

Na repertoaru se našao i njihov veliki еvrovizijski hit "Grande amore", a nakon grandioznog završetka koncerta uslijedio je i spektakularan vatromet.

Dobra zabava se tu nije zavšila, već se proširila na jednu od najatraktivnijih lokacija u Budvi, na tvrđavu Mogren, gdje je organizovan after parti uz ritmove američkog DJ-a i producenta, Kevina Sandersona, a uz muzičku podršku lokalnih DJ-eva, Starca i Johna K.

Ovako pažljivo osmišljen internacionalni program samo je uvertira za velike planove koje za naredni period imaju u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

"Upravo ove dvije večeri u okviru svečane Ceremonije otvaranja sezone pokazuju da Budva jeste grad kulture. Budva kao drevni grad sa više od dvije i po hiljade godina postojanja sa svim svojim kulturnim, kulturološkim, istorijskim, arheološkim i svim duhovnim potencijalima koje ima stvarno zaslužuje da u septembru bude proglašen za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine. To će nam dati dodatni zamah da uložimo u neophodne infrastrukturne projekte i da taj nivo kulturnih dešavanja i uopšteno poimanja kulture od strane svih građanki i građana ovog grada bude onakav kakav treba da bude", zaključili su organizatori.

Bonus video: