Reagovanje kompanije Vezuv -Volcano na izjave poslanika Moma Koprivice iznesene u emisiji „Načisto“ 01.06.2023.g.

Molimo poslanika Koprivicu da otvori dijalog, da pokupi sve dostupne informacije i sasluša sve priređivače koji imaju šta da kažu kad je u pitanju razvoj industrije igara na sreću. Da ne targetira mete bez nepobitnih dokaza.

4330 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vezuv-Volcano
Foto: Vezuv-Volcano

Postoji nepisano pravilo da je u izbornoj političkoj kampanji sve dozvoljeno, pa i udarci ispod pojasa. Političke partije znaju i zašto im je ta praksa u neku ruku prihvatljiva. Naravno, u ime izbornog rezultata. Ovi izbori se razlikuju od mnogih prethodnih po tome što se kampanja odvija mirno i na opšte zadovoljstvo svih razumnih ljudi. Nema teških riječi.

Međutim, mi u kompaniji VEZUV-VOLCANO imali smo u četvrtak, 1. juna u emisiji „NAČISTO“ autora Petra Komnenića, „neprijatno sučeljavanje“ sa navodnim „činjenicama“ o radu naše kompanije.

Iako nas politika ne interesuje osim njenog uticaja na stvaranje ravnopravnog i poštenog poslovnog ambijenta, bili smo „meta“ jednog od prvaka Demokrata i poslanika u Skupštini Crne Gore Moma Koprivica, (koji nas je već duže vrijeme, iz nama nepoznatih razloga, „uzeo na zub“) koji je izgovorio, u dva navrata, ozbiljan broj brutalnih neistina o našoj kompaniji.

Saopštene neistine iznenađuju jer otvaraju pitanje motiva gdina Koprivice. Vjerovali smo da se radi o korektnom političaru ali očigledno smo pogriješili. Njegov nastup ukazuje da je kod njega dominantan „sindrom pirana“ koji ga vodi da stalno traga za „negativcem“ kojeg će do kosti ogoljeti. Iako je možda Koprivica umislio da je na pravom putu i u velikoj misiji, poručujemo mu da je promašio metu i da se neistinama ne može boriti za pravo i pravdu.

Uz svo razumijevanje i uz želju da ga podržimo u svim njegovim „pravednim misijama“, ne možemo da se oglušimo i da ne reagujemo na njegove izjave, iako nam je stvarno nejasno zašto smo mi izabrani kao njegov medijski plijen. Ili možda i jeste...

Uputili smo, ovim povodom, pismo predsjedniku Demokrata gospodinu Aleksi Bečiću, uz molbu da se, kao ozbiljan politički subjekt, njegovi pojedini poslanici ne bave saopštavanjem neistina i blaćenjem privatnih kompanija iz krajnje nejasnih i sumnjivih motiva.

Naša kompanija ne želi da vjeruje da gdin Koprivica ima neke skrivene motive. Da je zloupotrijebljen od strane pojedinaca, raznih interesnih grupa ili naše konkurencije koja nikako ne može da prihvati naše liderstvo, pa uz političku potporu želi biti uspješnija. Takav scenario mogao bi da liči na ono što poslanik Koprivica pominje , a to je začetak moguće kockarske mafije.

Poslanik Koprivica je „VOLCANO“ brend naše kompanije u emisiji pomenuo dva puta i to zajedno u kontekstu sa nekim od najvećih nedjela koja su se proteklih godina dogodila u Crnoj Gori. Namjera je bila više nego očigledna i mi stvarno uz veliki trud pokušavamo da njegovu izjavu podvedemo pod termin „zabluda“. On je, po svim parametrima, prekršio kodekse koje postoje u emisijama zvanim izborno sučeljavanje. A posebno u svom odnosu prema javnosti koji mora imati jedan poslanik, a to je da iznosi samo istinite činjenice i podatke i da ih u najmanju ruku potkrijepi nekim validnim dokumentima.

Ovako je neargumentovano oklevetana jedna uspješna kompanija i postavlja se pitanje kako se može sanirati šteta koju je takva izjava nanijela.

Mi mislimo da poslanik Koprivica nije po karakteru neko ko bi mogao da prihvati svoju grešku i da uputi javno izvinjenje našoj kompaniji. Za nas bi to bilo dovoljno.

U protivnom potražićemo naše zadovoljenje sudskim putem, ali samo iz razloga što želimo da spriječimo da ubuduće, niko više ne daje neutemeljene i neargumentovane izjave radi svoje političke promocije.

Pozivamo poslanika Koprivicu da odabere tim finansijskih i pravnih ekperata i da sa njima dođe u našu kompaniju i da za javnost pronađe dokumenta koja potkrepljuju njegove izjave. Dobrodošao je kao predstavnik građana.

Radi javnosti želimo da ukažemo da smo mi najuspješnija kompanija u ovoj industriji, sa najvećim brojem zaposlenih i najvećim iznosom plaćenog poreza državi Crnoj Gori. Možda smo zato trn u oku konkurenciji čije su centrale van naše države. U susret novom Zakonu o igrama na sreću, pokušavaju se nametnuti zakonski okviri koji favorizuju ovu grupaciju za moguća privatno javna partnerstva sa državnom Lutrijom Crne Gore u nastajanju. Nadamo se da poslanik Koprivica nije doveden u zabludu od strane te grupacije.

Svakako, najveći problem za tu grupaciju, a ujedno i najveći motiv za pokušaj naše diskreditacije, predstavlja plaćeni porez, tačnije taj famozni PDV na ino usluge, koji je jedino naša kompanija plaćala i to u ukupnom iznosu od preko 3.000.000 eura. U toku je ekspertiza u kojoj ako se utvrdi da se taj PDV morao plaćati, vjerovatno bi to retroaktivno finansijski pogodilo pomenutu grupaciju.

Bilo bi zanimljivo čuti šta poslanik Koprivica misli o ovom pitanju – da li taj porez svi treba da plaćaju ili samo naša kompanija. Možda bi odgovor na tu dilemu poremetio njegov koncept napada na našu kompaniju, jer složićemo se to kockarske mafije ne rade. Ne uplaćuju 3.000.000 eura više poreza državi.

Molimo poslanika Koprivicu da otvori dijalog, da pokupi sve dostupne informacije i sasluša sve priređivače koji imaju šta da kažu kad je u pitanju razvoj industrije igara na sreću. Da ne targetira mete bez nepobitnih dokaza.

Želimo političaru Koprivici uspješan izborni rezultat. Ponavljamo frazu „U politici je sve dozvoljeno!“ Zato je mnogo bitnije ono što profesor Koprivica prenosi svojim studentima od obraćanja političara Moma Koprivice . Studente ne bi valjalo dovoditi u zabludu. Oni su naša budućnost.

Vezuv -Volcano