Sindikat izabranih doktora: Primamo do 35 pacijenata

Iz Sindikata saopštili da prioritet imaju hitna stanja i da neće primati pacijente kolega koji su odsutni i kojima nije obezbijeđena zamjena

12010 pregleda 55 reakcija 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Sindikata izabranih doktora Crne Gore (SIDCG) saopštili su da od danas rade u skladu sa normativima Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) i da će u toku radnog dana primati 28 do 35 pacijenata.

U dopisu SIDCG pacijentima piše i da neće biti u mogućnosti da primaju pacijente ljekara koji su odsutni i kojima nije obezbijeđena zamjena.

"Poštovani pacijenti, godinama smo radili dvostruko ili trostruko preko norme u želji da vam budemo što prije dostupni za sve zdravstvene usluge. Sada smo pod pojačanim kontrolama Ministarstva zdravlja i poštovaćemo strogo normative. Naši normativi nalažu da primamo 28 do 35 pacijenata u toku radnog dana. Svaki pacijent čije zdravstveno stanje zahtijeva hitan pregled ljekara biće primljen po prioritetu. Za sve ostale zdravstvene usluge molimo da se uredno zakažete i poštujete termin dolaska. Prema preporuci direktora FZO, a u cilju zaštite izabranih doktora od predstojećih analiza rada Ministarstva zdravlja, moraćemo se uskladiti sa normativima, pa samim tim nećemo biti u mogućnosti da primamo pacijente ljekara koji su odsutni i kojima nije obezbijeđena zamjena", navodi se u dopisu SIDCG.

Bonus video: