Novaković Đurović: Posljednjih godinu preduzeli smo velike korake u rješavanju problema plastičnog otpada

"Pripremili smo i Evropskoj komisiji poslali na usaglašavanje krovni Zakon o upravljanju otpadom dodajte i Zakon od negativnog uticaja od klimatskih promjena"

2182 pregleda 9 komentar(a)
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Svjetski Dan zaštite životne sredine ove godine obilježavamo u svjetlu pronalaženja rješenja za plastični otpad i zaista je prilika da se zajedno osvrnemo na našu predanost rješavanju problema otpada i ostvarenju ekoloških ciljeva koje je Crna Gora Ustavom zacrtala, saopštila je danas ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine.

"S ponosom ističemo da smo u posljednjih godinu poduzeli velike korake u rješavanju problema plastičnog otpada. Pripremili smo i Evropskoj komisiji poslali na usaglašavanje krovni Zakon o upravljanju otpadom dodajte i Zakon od negativnog uticaja od klimatskih promjena. Osim toga, pripremamo sveobuhvatna podzakonska rješenja i akta koji regulišu upotrebu plastike i promovišu održive alternative. Ovaj napredak je ključan za našu viziju da Crna Gora postane ekološka država", istakla je Novaković Đurović u saopštenju.

Ona je dodala da Ministarstvo i Vlada aktivno rade na edukaciji građana o važnosti očuvanja naše predivne prirode.

"Svjesni smo da svaka pojedinačna akcija doprinosi zajedničkom cilju. Hvala svima koji su se već pridružili ovoj misiji. Vaša podrška i angažman ključni su za uspjeh našeg zajedničkog napora. Neka ovaj Dan zaštite životne sredine bude podsjetnik da je svaki dan prilika da se brinemo o našoj domovini. Radujemo se svim budućim dostignućima na putu ka postizanju našeg cilja. Ujedinjeni i posvećeni, možemo ostvariti pozitivne promjene i stvoriti bolju budućnost za našu predivnu državu", kazala je Novaković Đurović.

Bonus video: