Nikšić: Ekološkom akcijom obilježili Dan zaštite životne sredine

"Očišćena je dionica staze od izvora kralja Nikole do teniskih terena", kazala je Ana Petrović Njegoš

2157 pregleda 61 reakcija 0 komentar(a)
Ekološka akcija u Nikšiću, Foto: NVU „Putevima predaka“
Ekološka akcija u Nikšiću, Foto: NVU „Putevima predaka“

Povodom 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, Nevladino udruženje (NVU) “Putevima predaka” iz Nikšića organizovalo je ekološku akciju u podnožju Trebjese, a pomoć su im pružili mališani iz vrtića “Kosovka djevojka” sa vaspitačima Stanom Medojević, Borisom Marušićem i Natašom Perošević.

"Očišćena je dionica staze od izvora kralja Nikole do teniskih terena. Apelujemo na sugrađane.koji prolaze tim dijelom staze kroz šumu da ne bacaju limenke, plastične kese i drugi otpad, jer veći dio ekološki osvješćenih građana koristi stazu za rekreaciju i ugodan boravak u prirodi. Imamo sreću da na kilometar od centa grada možemo uživati u predjelu Trebjese i imati koliko-toliko direktan kontakt sa prirodom, pa je neophodno istu sačuvati“, kazala je Ana Petrović Njegoš.

Ekološka akcija u Nikšiću
Ekološka akcija u Nikšićufoto: NVU „Putevima predaka“

Pored akcije čišćenja, posađeno je sedam stabala hrasta i tri kedra, a organizovana je i edukativna šetnja.

"Sve ekološke akcije koje organizuje NVU 'Putevima predaka' na Trebjesi rade se uz saglasnost i odobrenje Opštine Nikšić. Zalažemo se za čist i uređen prostor u park šumi Trebjesa i cilj nam je da uskoro organizujemo nove ekološke akcije kroz kampanju Priroda očekuje humanost od nas“, poručila je Petrović Njegoš.

Mališani iz vrtića 'Kosovka djevojka'
Mališani iz vrtića "Kosovka djevojka"foto: NVU „Putevima predaka“

Akciju je podržala Fondacija Petrović Njegoš , Turistička organizacija Nikšić, Humci BS Cetinje, Intersport i gradsko zelenilo.

Bonus video: