Martinović upriličio prijem za karatiste Gorštaka: Opština će sufinansirati 16.000 eura za salu za borilačke sportove

"Rezultati KK Gorštak treba da služe na ponos i Kolašinu i Crnoj Gori"

1684 pregleda 29 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Predsjednik Opštine Kolašin Vladmir Martinović upriličio je prijem za karatiste Gorštaka i rukovodstvo tog kluba.

Kolašinski karatisti, minulog vikenda, ostvarili su zapažene rezultate na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Baru.

Zlatne medalje na tom takmičenju osvojili su Milovan Janković, Lazar Rakočević, Luka Đurić i Ivona Vlahović, a bronzane Monika Dulović, Uroš Samardžić i Nemanja Dožić.

Martinović je najavio da će, u znak zahvalnosti zbog brojnih medalja i nagrada, Opština sufinansirati 16.000 eura aktivnosti Ministarstva sporta i Uprave za imovinu, kako bi karatisti Gorštaka dobili salu za borilačke sportove.

Sala će, kako je objašnjeno, omogućiti bolje i kvalitetnije uslove za rad.

Prema riječima predsjednika Opštine, rezultati KK Gorštak “treba da služe na ponos i Kolašinu i Crnoj Gori”. On je kazao da je lokalna uprava otvorena da pruži podršku u mjeri mogućeg, te da će, tvrdi, “u narednom periodu nastojati da budu mnogo veći oslonac klubu koji zaslužuje više pažnje na lokalnom nivou”.

Kako su kazali trenera KK Gorštak, sredstava koje će Opština opredijeliti velika su pomoć djeci iz tog kluba. Sada je, objašnjavaju, na Ministarstvu sporta i Upravi za imovinu da realizuju ono što je njihova obaveza, s obzirom da je sportska hala u njihovom vlasništvu.

Iz tog kluba tvrde da im je “pristup lokalne samouprave dodatan vjetar u leđa da kolašinski sportisti nižu slične rezultate i u narednom periodi kako bi na što bolji način prezentovali grad”.

Bonus video: