Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije: Pritužba Đurišića je osnovana

Policajac nije dozvolio Đurišiću da kontaktira advokaticu
93 pregleda 1 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Vanja Đurišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.09.2017. 15:24h

Pritužba Vanje Đurišića na postupanje i ponašanje policijskih službenika je osnovana, utvrdili su u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije, zbog čega će se jedan od službenika naći pred Etičkim odborom. Odjeljenje je objavilo izvještaj o izvršenim kontrolama zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu pritužbi građana, tokom jula, kada se na postupanje policije žalio i Đurišić.

„U ovom slučaju Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je izvještaj o izvršenim provjerama pritužbe, sa spisima sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavilo Etičkom odboru, na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika u predmetnom slučaju“, navodi se u izvještaju.

Đurišić je pritužbu dostavio nakon privođenja 12. juna tekuće godine, kada je sa porodicom blokirao dio Jerevanske ulice na Zabjelu, a od Glavnog grada tražio da mu isplati novac za površinu koja je prema podacima Uprave za nekretnine, njegova svojina.

„U sprovedenom postupku provjere navoda iz predmetne pritužbe utvrđene su činjenice i okolnosti koje upućuju na sumnju da je postupanje policijskog službenika SP za JRM CB Podgorica P.Đ. (kojim je onemogućio da advokatica ostvari kontakt sa Đ.V. dok se nalazio u prostorijama za lica lišena slobode, kao i da joj se ustupe spisi predmeta), bilo u suprotnosti sa odredbama čl. 1 Kodeksa policijske etike“, precizirano je u izvještaju. Zbog navedenog, izvještaj, sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole, dostavljen je Etičkom odboru na ocjenu etičnosti postupanja policijskog službenika P.Đ. u predmetnom slučaju.

Bonus video: