Zagoričani zabrinuti: Rupa ostala nakon popravke cijevi

S obzirom na to da je počela školska godina, mještani su zabrinuti za bezbjednost djece
0 komentar(a)
rupa Zagorič, Foto: Čitalac "Vijesti"
rupa Zagorič, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 06.09.2017. 14:50h

Mještani Zagoriča mjesecima zaobilaze rupu na putu, koja je ostala nakon nedovršenih radova u blizini Holandskih sestara

Na jednoj od saobraćajnica, u dijelu Zagoriča u blizini groblja, već više mjeseci mještani su primorani da zaobilaze neobilježenu rupu.

S obzirom na to da je počela školska godina, mještani su zabrinuti za bezbjednost djece, a osim njihove sigurnosti, rupa predstavlja opasnost za kamione koji prolaze ovim dijelom naselja, jer je put uzan.

„Rupa je suzila put za nekih 70, 80 centimetara. Mi smo prijavljivali problem preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, ali rupa je i dalje tu“, kazao je jedan od mještana.

Problem je, prema riječima mještana, nastao na vodovodnoj mreži u decembru 2015. godine.

Kvar je saniran nekoliko mjeseci kasnije, ali radovi nisu izvedeni do kraja, te je rupa postala novi problem za mještane.

„Pretpostavljam da je neophodno da se napravi šaht, jer se tu nalaze ventili“, rekao je mještanin.

Iz gradskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija“ su „Vijestima“ saopštili da su, na ovoj lokaciji njihove ekipe vršile priključenje dijela cjevovoda.

„Shodno dogovoru sa mještanima nakon završetka radova, isti su imali obavezu da izvrše zatrpavanje iskopa. Kako zatrpavanje nije finalizovano betonskim radovima došlo je do pomenutih problema“, tvrde u „Vodovodu“.

Ipak, s obzirom na nastalu situaciju, nadležni u „Vodovodu“ istakli su da će preuzeti obavezu i sanirati postojeću rupu u narednim danima.

Bonus video: