MERT donirao Ekonomskom fakultetu opremu za snimanje podcasta

"Ovo je donacija za ove naše mlade, kreativne ljude i studente koji bi trebalo da govore o preduzetništvu, razvoju preduzetništva, o kreativnim idejama i pristupu ekonomiji sa ljudima iz zemlje i regiona koji su prepoznati kao uspješni", poručio da je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović

1255 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora o donaciji, Foto: Mediabiro
Sa potpisivanja ugovora o donaciji, Foto: Mediabiro

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Mijat Jocović naveo je da donacijom opreme za snimanje podcasta Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) moguće je dodatno okrenuti Ekonomski fakultet javnosti i širiti ideju biznisa među mladima, prenosi Mediabiro.

Jocović je to istakao tokom današnjeg potpisivanja ugovora o donaciji koju je u ime MERT-a uručio ministar tog resora Goran Đurović, navodi se u saopštenju.

Đurović je pojasnio da obezbjeđivanje kompletne opreme za snimanje podcasta doprinijeće kreativnosti, inovativnosti i edukaciji novih generacija.

"Ovo je donacija za ove naše mlade, kreativne ljude i studente koji bi trebalo da govore o preduzetništvu, razvoju preduzetništva, o kreativnim idejama i pristupu ekonomiji sa ljudima iz zemlje i regiona koji su prepoznati kao uspješni", dodao je Đurović.

On je izrazio uvjerenje da će podcast uskoro zaživjeti.

"Nadam se i da će ekipa koja će voditi tu priču biti kreativna, inovativna i da će podcast biti gledan, što je veoma važno. Cilj nam je da se ljudi više ne okreću samo ka državnom poslu, već da kreiramo od malena i od studentskih dana ideju o potrebi za preduzetništvom, njegovom razvoju i kreativnim idejama. Zbog toga sam srećan i zadovoljan, i nadam se će ubrzo krenuti i prva emisija, tačnije prvi podcast. Na svima nama je da radimo na promociji tog podcasta“, zaključio je Đurović.

Donirana oprema za snimanje podcasta
Donirana oprema za snimanje podcastafoto: Mediabiro

Jocović se u ime Ekonomskog fakulteta zahvalio ministarstvu i Đuroviću, dodajući da je donacija samo nastavak kvalitetne saradnje dvije institucije.

Jocović je, kako se navodi, kazao da je to jedna od aktivnosti koje MERT u saradnji sa Ekonomskih fakultetom radi od prethodne godine, dodajući da su zajedno organizovali nekoliko okruglih stolova na aktulene teme, obuku za članove upravnih i nadzornih odbora preduzeća u većinskom državnom vlasništvu podsjećajući da je MERT podržalo i konferenciju MICEB kao pokrovitelj.

"I na kraju, danas svjedočimo donaciji za opremu za podcast kojom želimo dodatno da okrenemo Ekonomski fakultet javnosti i, kako je ministar rekao, govorimo o aktulenim ekonomskim temama, ali i da širimo ideju biznisa među mladima. Jer, ideja biznisa među mladima je, čini mi se prije svega zbog ekonomskog stanja u kome se nalazimo, nasušna potreba svih nas", zaključio je Jocović

Bonus video: