Opština Kotor: Prvi put stanovi za kotorske medicinare

"Opština će učiniti sve da cijene ovih stanova budu najmanje moguće", kazao je Jokić

9783 pregleda 6 komentar(a)
Prvi put stanovi za kotorske medicinare, Foto: Opština Kotor
Prvi put stanovi za kotorske medicinare, Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potpisao je danas sa v.d. direktoricom Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore "Zdravstvo“, Majom Radišević Ugovor o zajedničkoj izgradnji stambenog objekta, saopšteno je iz te opštine

"Ugovorom je predviđena gradnja 60 stanova, koje će zdravstveni radnici moći da kupe po cijeni koja je 30 do 40 posto niža od tržišne. Ovim činom Kotor prvi put u svojoj modernoj istoriji pošinje rešavanje stambenih pitanja, rekao je Vladimir Jokić, pojašnjavajući da je Opština suinvestitor koji je obezbjedio zemljište za izgradnju koje će komunalno i opremiti", navodi se u saopštenju.

Vrijednost investicije Opštine, kako su kazali, iznosiće više od 1.2 miliona eura.

"Jokić je naglasio da je ovo prvi u nizu ovakvih ugovora koje Opština planira da potpiše u narednom periodu. Svakako da će sa stambenom zadrugom Zdravstvo potpisati još jedan ugovor, kojim će se obezbjediti dodatni stambeni kapaciteti za zaposlene u zdravstvu. Opština će učiniti sve da cijene ovih stanova budu najmanje moguće", navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Prvi put stanovi za kotorske medicinare
Prvi put stanovi za kotorske medicinarefoto: Opština Kotor

Maja Radišević v.d direktorica stambene zadruge zdrastvenih radnika Crne Gore očekuje, dodaje se u saopštenju, da će cijene biti 30 do 40 odsto manje od tržišnih, što unači da će krajnji korisnici plaćati izvođačku cijenu stana.

"Zahvaljujući se lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji, ona je kazala da će Zadruga iz svojih sredstava i uz pomoć Vlada Crne Gore započeti izgradnju stanova. Prvi konkurs biće raspisan sredinom oktobra. Potpisivanje drugog ugovora, koji predviđa izgradnju novih 40 stanova, očekujemo do kraja godine", navodi se u saopštenju.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su, kako je saopšteno, pored čelnika lokalne uprave i predstavnika stambene zadruge i direktori zdravstvenih ustanova na teritoriji Opštine Kotor.

Maja Radišević i Vladimir Jokić
Maja Radišević i Vladimir Jokićfoto: Opština Kotor

"Davor Kumburović direktor Opšte bolnice Kotor istakao je da riječ o istorijskom ugovoru veoma značajnom za radnike u zdravstvu podsjetivši da je ovo višegodišnja tema o kojoj se pričalo te da mu je drago što se konačno krenulo u lealizaciju ovog projekta", dodaje se u saopštenju.

I direktor Doma zdravlja Kotor, Igor Kumburović, rekao je, kako se navodi, da je riječ o vemo važnom i značajnom ugovoru.

“Sama činjenica da na teritoriji opštine Kotor postoji veliki broj zdravstvenih ustanova govori da je riječ o projektu koji dolazi u pravom momentu te da će zasigurno omogućiti podizanje kvaliteta u pružanju zdravstvene usluge na teritoriji Opštine” kazao je Kumburović.

Aleksandar Mačić direktor Specijalne bolnice za psihijatriju kazao je, dodaje se, da je ponosan na svoj grad koji je omogućio da se započne sa jednim ovako važnim projektom.

"Ognjen Vukasović sekretar Sekretarijata za investicije ponovio je da je ovo prvi put posle više decenija da se u Kotoru kreće sa izgradnjom namjenskih, jeftinih stanova koji su po kvalitetu na nivou tržišno kvalitetnih stanova", saopšteno je.

Svi smo svjesni, kazao je on, da u Kotoru danas nije jednostavno kupiti stan po tržišnim uslovima, ali smo ovim projektom uspjeli da stvorimo preduslove da kvadrat stana bude najeftiniji mogući.

"Opština Kotor planira u narednom periodu potpiše slične ugovore i sa sindikatima policije, pravosuđa, kulturnih radnika i drugim sindikatima i time obezbijedili još 170 stambenih jedinica za zaposlene pod povoljnijim uslovima a što će omogućiti da Kotor bude regionalni centar", saopšteno je iz Opštine Kotor.

Bonus video: