Osiguran apartman, siguran gost!

Turistička sezona u Crnoj Gori je otvorena, a prema poslednjim podacima nešto preko 45.000 turista trenutno boravi u zemlji. Ove godine, brojni turisti širom svijeta opredijelili su se da baš naša zemlja bude njihov izbor. Uz uvijek popularnu Budvu, Kotor, Bar i Herceg Novi, uvećane najave turista očekuju se na tivatskim i ulcinjskim plažama.

10049 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Lovćen osiguranje
Foto: Lovćen osiguranje

Preduzetnicima, fizičkim i pravnim licima koja obavljaju privrednu djelatnost iznajmljivanja turističkih aprtmana (studio apartmani, pansioni, sobe za iznajmljivanje), a koji su registrovani za obavljanje djelatnosti, u Lovćen osiguranju nudi se proizvod osiguranje apartmana kojim osiguravaju građevinski objekat turističkog apartmana i pokretnosti u njemu (stvari vlasnika i stvari gosta) boje, obloge, podove, te u zavisnosti od izabranog paketa Start, Standard, Plus i Komfort, stakla i sanitarije.

Lovćen osiguranje prepoznaje potrebe svojih klijenata i njihovih gostiju kako bi im na najbolji način pružio bezbrižnost u turističkim apartmanima od posljedica: požara, udara groma, eksplozije, oluje, grada, izliva vode iz vodovodnih i kanalizacionih cijevi, poplava, bujica, udara vlastitog motornog vozila, radne mašine ili nepoznatog motornog vozila, provalne krađe, razbojništva, obične krađe (krađa rublja, odjeće, posteljine, tepiha, zavjesa….), loma stakala na vratima i prozorima apartmana, loma staklenih pregrada, umivaonika, wc šolja, bidea, kada i tuš kabina kao i raznih drugih situacija koje se ne mogu predvidjeti.

Lovćen osiguranje
foto: Lovćen osiguranje

Iz Lovćena navode da se dodatno može ugovoriti i “osiguranje prekida rada” koje pokriva iznos najamnine za aprtman usljed dejstava osnovnih požarnih rizika, “osiguranje od rizika zemljotresa”, kao i “osiguranje gostiju od posljedica nezgode”.

Koliko je ovaj proizvod atraktivan približavaju dobri primjeri šteta: oštećenje automobila gosta prilikom pada neispravnog suncobrana sa terase apartmana (osiguranje od odgovornosti) ili povreda gosta prilikom proklizavanja i pada zbog mokrih pločica (osiguranje gostiju turističkog apartmana od posljedica nesrećnog slučaja – ako povreda dovede do trajnog invaliditeta); krađa rublja i odjeće gosta apartmana za vrijeme pranja, sušenja ili peglanja izvan prostorija apartmana (obična krađa), itd.

Tu su i popusti koje se odnose na trajanje osiguranja, čak 30%, kao i popusti na grupno osiguranje, 25 % (npr. osiguranje većeg broja soba preko turističke zajednice, pravnog ili fizičkog lica).

Lovćen osiguranje
foto: Lovćen osiguranje

Uz polisu osiguranja apartmana gostima se obezbjeđuje ugodan boravak, a vlasnicima apartmana bezbrižno poslovanje tokom cijele turističke sezone. Najpraktičniji način zaključivanja osiguranja je posjeta najbližem Lovćen osiguranje prodajnom mjestu, gdje možete uzeti kompletnu ponudu i odabrati osigruanje prilagođeno vašim potrebama.