Od 177 maturanata nikšićke Gimnazije “Luču I” i “Luču II” dobilo njih 84

„Veoma teško, a veoma pohvalno je biti odličan učenik tokom 13 godina školovanja. Za 84 nosioca diplome 'Luča' ovo je jedan od najboljih rezultata u Republici i sa ponosom ga treba isticati“, kazao je direktor škole Dušan Kilibarda i istakao da su uspjehu doprinijeli svi učenici, profesori i roditelji

7306 pregleda 136 reakcija 20 komentar(a)
Sa dodjele diploma "Luča", Foto: Foto studio Vizija
Sa dodjele diploma "Luča", Foto: Foto studio Vizija

Maturantima nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“ koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj ceremoniji upriličenoj u sali Nikšićkog pozorišta uručene su diplome "Luča". A njih, kao i svake godine, nije mali broj – skoro svaki drugi maturant Gimnazije je dobitnk diplome “Luča I” i “Luča II”. Od 177 maturanta njih preko 47 odsto je dobilo “Luču” – 48 je dobilo “Luču I”, dok je “Luču II” dobilo 36 gimnazijalaca.

Direktor škole Dušan Kilibarda kazao je da je riječ o jednoj od najboljih generacija u istoriji škole, da su imali sedam odjeljenja opšteg smjera i jedno matematičkog koje je postiglo „najbolji uspjeh u dosadašnjem vremeplovu Gimnazije – 16 odličnih i jedan vrlodobar učenik“.

„Veoma teško, a veoma pohvalno je biti odličan učenik tokom 13 godina školovanja. Za 84 nosioca diplome 'Luča' ovo je jedan od najboljih rezultata u Republici i sa ponosom ga treba isticati“, kazao je Kilibarda i istakao da su uspjehu doprinijeli svi učenici, profesori i roditelji.

Pomenuo je da je riječ o generaciji koja je imala teške uslove zbog Covid-a, ali uvjeren je da ih je Gimnazija pripremila za uspješan nastavak školovanja u zemlji i u inostranstvu.

„Ubijeđeni smo da ćete i vi, kao i vaši prethodnici, uspješno ponijeti ime Gimnazije tokom nastavka školovanja. Kada dođete tokom života na jednu veliku ljudsku visinu u sjećanju će vam ostati stara, stroga i uzorna vaša Gimazija. Želimo da uspješno studirate na izabranim fakultetima, sačuvate zdravlje i slušate vaše roditelje i to vam je dio ključa ljudske sreće. Ova luča svjetlosti, koju vam sada daje država, ako budete uporni i istrajni u učenju, dovešće vas na veliku intelektualnu visinu. A kada završite studije radite svoj posao odgovrno, predano i sa ljubavlju i to am je drugi dio ključa sreće“, poručio je direktor nikšićke Gimnazije koja ove godine, kako je istakao, slavi 110 postojanja.

Pomenuo je učenike i njihove mentore koji su tokom ove školske godine osvojili nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima

Dobitnici diplome “Luča I” su: Dario Amidović, Ana Dajović, Sanja Đikanović, Balša Milatović, Ksenija Popović, Slađana Vlahović, Katarina Šutović, Elena Veličković, Magdalina Knežević, Jovana Kešeljević, Nikola Marković, Mina Ostojić, Jelena Zajović, Jovana Milović, Nikola Milović, Nađa Radulović, Anđela Karadžić, Irina Knežević, Katarina Matijašević, Aleksandar Milić, Maša Miljanić, Anastasija Ognjenović, Zoran Šećković, Andrijana Šipčić, Marija Tomašević, Jelena Uskoković, Milena Bogetić, Jovana Jovović, Sofija Nikolić, Jelena Međedović, Jana Bulajić, Ranko Ćetković, Anastasija Marković, Nađa Radonjić, Milica Ašanin, Božidar Janjušević, Lazar Savićević, Sara Nikčević, Marija Radojičić, Goran Radović, Mia Karović, Luka Kankaraš, Vladana Šuković, Vladimir Nikolić, Ana Radulović, Monika Mitrić, Erol Fatić i Bogdan Gajić.

luča
foto: Foto studio Vizija

“Luču II” dobili su: Jelena Grupković, Selena Jakšić, Luka Mirković, Nađa Perović, Nađa Vulanović, Zorka Popović, Snežana Ćorović, Anđela Rašković, Marija Kovačević, Danijel Krivokapić, Iva Džoganović, Nikolina Lalić, Arijana Ružić, Andrija Veličković, Nina Čović, Neda Lazarević, Tina Škuletić, Andrea Cvijetić, Nađa Ćirić, Itana Knežević, Vuk Lazović, Jovana Nikolić, Katarina Vukotić, Radovan Višnjić, Ana Radulović, Željana Stević, Tanja Radulović, Marko Đurković, Aleksandra Kalezić, Milica Koprivica, Milan Marojević, Nina Roganović, Vladimir Vukmirović, Maša Kankaraš, Ivana Jovanović i Vasilije Karadžić.

luča
foto: Foto studio Vizija

Knjigom su nagrađeni i učenici i njihovi mentori koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim, državnim i opštinskim takmičenjima u toku ove školske godine.

Bonus video: