Održana komemorativna sjednica povodom smrti Jasmina Kijameta: “Otišao je veliki bošnjački sin”

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je Jasmin bio veliki čovjek, kojeg su odlikovale hrabrost i stamenost u svojim odlukama, nastupima, u borbi za ono što je branio, pri čemu je bio izuzetno pošten i skorman

4430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Povodom smrti odbornika Bošnjačke strane Jasmina Kijameta u sali skupštine danas je upriličena komemorativna sjednica.

Kijamet je, kazao je predsjednik SO i predsjednik Bošnjačke stranke u Bijelom Polju Ernad Suljević rođen u Bijelom Polju, a da je osnovnu školu završio u Godijevu, gdje je i ostao da živi i radi.

“Bio je istaknuti društveni radnik koji je težio stalnom ličnom i profesionalnom usavršavanju. Sa druge strane ostavio je neizbrisiv trag kao dobar čovjek i dobar drug, pažljiv i osjećajan prema drugima. Završio je srednju stručnu školu a bio je zaposlen u OŠ “Šukrija Međedović” u Godijevu. U dva mandata je obavljao funkciju odbornika u SO Bijelo Polje i bio je predsjednik Kluba odbornika Bošnjačke stranke. Druženje, šale, sportske događaje, i sve društveno-političke aktivnosti ostaju nam kao neizbrisiv trag na one srećne trenutke, one sitnice iz koje se ogledaju iskrenost, časnost, poštenje i širina njegove duše”, kazao je Suljević.

Istakao je da njegovom smrću Bošnjačka gubi velikog borca i nesebičnog radnika za ostvarivanje proklamovanih ciljeva i zacrtanih ideala.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je Jasmin bio veliki čovjek, kojeg su odlikovale hrabrost i stamenost u svojim odlukama, nastupima, u borbi za ono što je branio, pri čemu je bio izuzetno pošten i skorman.

“Nikada, a to će te svjedočititi svi u parlamentu, od njega nijeste čuli ni jednu uvredu, ni najmanju, ni prema kome. To je onaj princip Marka Miljanova koji vlada u Crnoj Gori, da čuvamo drugoga od sebe, kako je on i pošteno živio. Jasmin nikada ništa za sebe lično nije tražio. Sarađivao sam sa njim i kao predsjednikom MZ Godijevo, i uvijek se iskreno borio za svoje Godijevo”, “ kazao je Smolović.

Odbornica BS Selma Omerović je kazala da je umro veliki bošnjački sin, koji je ostavio neizbrisiv trag kao veliki borac za prava bošnjačkog naroda.

"Bio je čovjek posebne vrijednosti čija je obzirnost, plemenitost, ljubav, posvećenost opštem dobru bila bogatstvo koje ga je izdvajalo, a do poslednjeg dana svog života bio je posvećen ideji prosperiteta Bošnjačke stranke, dajući nemjerljiv doprinos", kazala je ona.

Bonus video: