Tivat: Još jedan kružni tok u Kalimanju

Time će se, kako se očekuje, ubrzati odvijanje saobraćaja na ovom mjestu koje je evidentirano kao jedno od uskih grla na kojme dolazi do zastoja u protoku vozila magistralom zbog tzv. "lijevog skretanja" prema centru grada

6804 pregleda 33 reakcija 11 komentar(a)
Započeli radovi na raskrsnici Jadranske magistrale i Ulice 21. novembra, Foto: Siniša Luković
Započeli radovi na raskrsnici Jadranske magistrale i Ulice 21. novembra, Foto: Siniša Luković

Direkcija za investicije Opštine Tivat započela je juče sa radovima na rekonstrukciji i moderniaciji raskrsnice Jadranske magistrale i Ulice 21. novembra kod diskonta Helada u Kalimanju.

Posao koji treba da se završi za najviše odam dana, podrazumijeva rekonstrukciju sada klasične rakrsnice u manji kružni tok ukupne površine nešto preko 1.000 kvadrata.

Time će se, kako se očekuje, ubrzati odvijanje saobraćaja na ovom mjestu koje je evidentirano kao jedno od uskih grla na kojme dolazi do zastoja u protoku vozila magistralom zbog tzv. "lijevog skretanja" prema centru grada.

Radove vrijedne skoro 40.000 eura bez PDV-a, izvodi kompanija AG infoplan iz Nikšića čija je ponuda bila najpovoljnije na tenderu, a kako je najavljeno iz Direkcije za investicije, očekuje se da čitav plosao bude završen do utorka, 20.juna.

Do tada će se na ovom dijelu puta saobraćati otežano, uz naizmjenično propuštanje vozila jednom trakom.

Bonus video: