Mašković: Puna podrška mještanima Bloka V i VI u borbi za očuvanje javnog interesa

"On je pozvao nadležno Ministarstvo da se oglasi po ovom pitanju, a gradsku upravu da stane na stranu građana", navodi se u saopštenju

4693 pregleda 62 reakcija 7 komentar(a)
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković iskazao je podršku mještanima Bloka V i VI koji su se na juče održanom protestu usprotivili izgradnji hotela uz jedan od kružnih tokova u tom naselju, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

"Izražavam punu podršku mještanima Bloka VI u borbi za očuvanje javnog interesa. Izgradnja hotela tik uz kružni tok u ulici Đoka Miraševića stvoriće urbanistički haos i ugroziti bezbjednost saobraćajna jer je riječ o veoma maloj zelenoj površini čija upotreba na taj način jedino interes investitora, a nikako Glavnog grada i njegovih građana", rekao je Mašković.

On je, kako se navodi u saopštenju, pozvao nadležno Ministarstvo da se oglasi po ovom pitanju, a gradsku upravu da stane na stranu građana.

"Pozivam Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma da zaštiti prostor i ne dozvoli ovu devastaciju", kazao je Mašković, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Gradska uprava bi, prema njegovim riječima, trebala imati proaktivniju ulogu u čitavom procesu, pogotovo ako uzmemo u obzir, dodao je on, da su se segmenti nove vlasti godinama unazad predstavljali kao zaštitnici zelenih površina i protivnici urbanizacije istih.

"Principijelnost ili licemjerstvo, saznaćemo brzo", dodao je Mašković.

Bonus video: