Opština Tivat raspisala tender za kupovinu novih luksuznih vozila: Za tri automobila 100.000 eura

Lokalna uprava Tivta raspisala tender za nova luksuzna vozila

5564 pregleda 13 komentar(a)
Željko Komnenović, Foto: Siniša Luković
Željko Komnenović, Foto: Siniša Luković

Lokalna uprava Tivta raspisala je tender za nabavku tri nova luksuzna službena automobila procijenjene ukupne vrijednosti 100.000 eura sa PDV-om.

U tehničkim specifikacijama, koje su dio tenderske dokumentacije, navedeno je da se traže tri limuzine crne metalik boje, sve pogonjene dizel motorima sa automatskim mjenjačem. Pri tome se za jedno vozilo traži minimalna snaga motora od 200 konja i pogon na sva četiri točka, dok za druge dvije limuzine motor može biti minimalne snage 150 konja i za njih se ne traži integralni pogon.

Po tehničkim karakteristikama navednim u tenderskoj dokumentaciji, da se zaključiti da je administracija gradonačelnika Željka Komnenovića najvjerovatnije zacrtala da službeni vozni park Opštine Tivat popuni sa tri luksuzne limuzine marke “škoda superb”, od kojih je jedno od traženih vozila u najvećem dostupnom paketu prateće opreme.

Ponude se podnose do 22. juna kada će u podne biti i njihovo otvaranje.

Ovo će biti najveća i najskuplja kupovina novih službenih automobila u Tivtu u posljednjih sedam godina, jer se predsjednik te Opštine do sada vozio u znatno skromnijem službenom automobilu “reno talisman 1.6 DCI” iz 2016. ili po potrebi u “nisan kaškaiju 1.6. DCI” takođe iz 2016. Potpredsjednici Opštine, odnosno predsjednik lokalnog parlamenta na raspolaganju su za službene potrebe imali tri još skromnija i starija automobila: dva “reno megana 1.5 DCI” i jedan “ford mondeo 2.0TDCI” - svi stariji više od deset godina.

Prema važećoj odluci o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave u Opštini Tivat, koju je krajem oktobra 2020. donio gradonačelnik Željko Komnenović, nijedan lokalni funkcioner ili službenik, uključujući i samog predsjednika Opštine, nema dodijeljeno službeno vozilo na 24-satno korišćenje. Svi oni su dužni da službena vozila koriste samo tokom radnog vremena i u odobrene službene svrhe, te su obavezni da nakon završetka tih obaveza ili isteka radnog vremena, službene autiomobile koje duže, parkiraju na parkingu lokalne uprave Tivta.

Bonus video: