Lalošević i Vojinović potpisali ugovor o nastavku saradnje na EYCA projektu

Ministri istakli značaj EYCA programa u Crnoj Gori, te naglasili da su ponosni na dosadašnji rad i razvoj tog projekta

2112 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar prosvjete Miomir Vojinović i programski direktor EYCA kartice u Crnoj Gori Jugoslav Radović, danas su u prostorijama Ministarstva prosvjete potpisali ugovor o nastavku saradnje na projektu Evropske omladinske kartice (EYCA).

Potpisivanju su prisustvovali i direktor EYCA asocijacije Manel Sančes, državna sekretarka Neda Ojdanić i direktor Direktorata za mlade Martin Ljuljđuraj.

"Potpisivanjem ugovora stvorili su se uslovi da srednjoškolci u prvim razredima u naredne četiri godine dobijaju svoje kobrendirane EYCA kartice, koje mogu koristiti u više od 300 kompanija u Crnoj Gori, a preko 70.000 širom Evrope. Na ovaj način, nastavlja se praksa započeta prošle godine kada je podijeljeno više od 7.000 kartica ka srednjoškolcima", saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

EYCA potpisivanje
foto: Ministarstvo sporta i mladih

Lalošević i Vojinović su istakli značaj EYCA programa u Crnoj Gori, te naglasili da su ponosni na dosadašnji rad i razvoj tog projekta, a koji je "prepoznat na nacionalnom i evropskom nivou".

"Podsjećam da će se u petak održati godišnja EYCA konferencija, koja će biti sjajna prilika da se prisutni osvrnu na dostignuća EYCA projekta i podijele iskustva iz 40 zemalja članica asocijacije", kazao je Lalošević i dodao da je EYCA kartica postala značajno sredstvo koje mladima pruža pristup obrazovanju, sportu, kulturi, putovanjima i brojnim drugim resursima.

Bonus video: