Izabran logo za 58. Međuopštinske omladinske sportske igre

Najoriginalnije rješenje djelo je Tatjane Šćepanović

1158 pregleda 2 komentar(a)
Foto: MOSI/Tatjana Šćepanović
Foto: MOSI/Tatjana Šćepanović

Najoriginalnije rješenje logoa za 58. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), koje će se od 5. do 9. jula održati u Kolašinu, ponudila je Tatjana Šćepanović.

Kako je saopšteno, Komisija za izbor predloga rješenja logoa, jednoglasno je odabrala da “zaštitni znak” manifestacije, na kojem je grafički prikaz medvjeda. Logo sadrži i ćirilicom napisan naziv manifestacije i ime grada domaćina.

Na javnom pozivu traženo je “kvalitetno, originalno i jednostavno rješenje logoa koji će biti zaštitni znak MOSI 2023”

“Poželjno je da idejno rješenje logoa sadrži znak (grafički elemenat) i logotip (slovni znaci). Rješenje logoa mora biti u skladu sa standardizovanim amblemom MOSI kao i zvaničnom maskotom igara (mrki medvjed, suri orao, vidra)”, uslovi su iz javnog poziva.

MOSI su najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu i održavaju se u gradovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH). Lani su održane u Novoj varoši.

Počeci te manifestacije datiraju od 1954. godine, kada je Skupštini udruženja Saveza studenata Jugoslavije uvojila je inicijativa prijepoljskih studenata da se u okviru "Studentske nedjelje" organizuje "fiskulturni tromeč" omladine Prijepolja, Priboja, Nove Varoši. "Fiskulturni tromeč" kasnije je prerastao u Sandžačke a potom i u današnji vid takmičenja MOSI. Na igrama učestvuje po nekoliko hiljada sportista. U Kolašinu su u toku intenzivne pripreme za tu manifestaciju.

Bonus video: