Slabiji zemljotres u blizini Bara

Iz Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju su saopštili da su danas u 15 casova i 12 minuta registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom tri kilometra jugozapadno od Krnjica

15835 pregleda 20 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
Ilustracija, Foto: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
Ažurirano: 14.06.2023. 16:11h

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je danas u 15 sati i 12 minuta slabiji zemljotres, u blizini Bara.

Iz Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju su saopštili da je registrovan zemljotres manje jačine, sa epicentrom tri kilometra jugozapadno od Krnjica (Crna Gora).

"Jačina zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.1 jedinicu Rihterove skale, sto odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale (MCS)", ističe se u saopštenju. Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

"Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: