Dodijeljene nagrade za najbolje učenike srednjih i osnovnih škola u Podgorici

Tradicionalna manifestacija "Dan najboljih" u KIC-u "Budo Tomović"

7762 pregleda 0 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Mediabiro
Sa događaja, Foto: Mediabiro

Nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Podgorici dodijeljene su juče, u okviru tradicionalne manifestacije "Dan najboljih", u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović".

Nagrade osnovcima uručila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović, a najboljim srednjoškolcima zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović.

Dan najboljih
foto: Mediabiro

Medigović je kazala da manifestacija „Dan najboljih“ već decenijama predstavlja praznik znanja i izuzetnosti, te da Sekretarijat za kulturu i sport s posebnim entuzijazmom, radošću, ali i obavezom i odgovornošću, organizuje tu svečanost u želji da iskaže ponos i divljenje za dosadašnje rezultate, prenosi Mediabiro.

Šaranović je rekao kako je uvjeren da se među najboljim maturantima nalaze budući uspješni profesori, doktori, inženjeri, ali i budući državnici i gradonačelnici i gradonačelnice Podgorice, te istakao da će u Glavnom gradu uvijek imati podršku, sa željom da budu proaktivni članovi zajednice, da kritikuju, sugerišu i predlažu odraslima kako žele da izgleda njihova i budućnost narednih generacija.

Na svečanosti su nagrađena 362 učenika osnovnih škola, od kojih 349 dobitnici diplome "Luča" i 13 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju. Nagrade je dobio i 271 srednjoškolac – od kojih su 253 dobitnici diplome "Luča", dok je 18 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju.

Bonus video: