Izlet za najuspješnije župske osnovce

Mjesna zajednica je za učenike devetog razreda obezbijedila novac kako za polumatursku ekskurziju, tako i za polumatursko veče, pa su oni jedni od rijetkih polumaturanata kojima su i ekskurzija i polumatursko veče bili besplatni

3553 pregleda 4 komentar(a)
Sa izleta, Foto: MZ Župa
Sa izleta, Foto: MZ Župa

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka je za 20 najboljih učenika OŠ "Dušan Bojović" od petog do osmog razreda organizovao izlet u etno selu „Montenegro“ u Breznima.

„U sklopu izleta je za sve učenike priređen i prigodan ručak. Na ovaj skroman način Savjet MZ Župa je želio da pohvali sve učenike koji su u toku ove školske godine uspješno savladali sve ciljeve u školi, a isto tako da im da podstreka da u nastavku školovanja nastave da postižu što bolje rezultate. I ostalim učenicima želimo da pošaljemo poruku da se u sledećoj godini što više angažuju na savladavanju školskog gradiva, jer je to najbolji način, uz dobro zdravlje, da lakše savladavaju prepreke na koje nailaze“, poručio je predsjednik MZ Župa, Dragojub Radulović.

Mjesna zajednica je za učenike devetog razreda iz pomenute škole obezbijedila novac kako za polumatursku ekskurziju, tako i za polumatursko veče, pa su oni jedni od rijetkih polumaturanata kojima su i ekskurzija i polumatursko veče bili besplatni.

„Svako mjesto koje ima ovakvu djecu treba da je ponosno i treba da ulaže dodatni napor kako bi im se stvorili što bolji uslovi za život. Ove aktivnosti Savjeta MZ Župa su i apel svim institucijama u društvu da više pažnje poklone djeci na koje ovo društvo ostaje i da u svojim planovima ona budu visoko na ljestvici“, kazao je Radulović.

Pozvao je nadležne da učenicima stvore uslovne sale za fizičko vaspitanje, opremljene kabinete za izvođenje nastave, tople prostorije i sve što je potrebno da djeca imaju prostor za dalje napredovanje.

„To je nešto što svima nama treba da je zajednička tačka okupljanja, jer sve drugo nije dobro. Ulaganje u najmlađe je, a to se mnogo puta pokazalo, najbolje ulaganje“, zaključio je predsjednik MZ Župa.

Bonus video: