Opština Bar i MSF "Bar za Bar": Poziv svim građanima da učestvuju u ko-kreiranju Lokalnog akcionog plana

Napominju da prvi LAP POU u Baru se zasniva na oblastima obuhvaćenim POU inicijativom kao što su: antikorupcija, učešće građana u kreiranju javnih politika, rodna ravnopravnost, zaštita životne sredine, digitalizacija

4162 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Opština Bar
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube/Opština Bar

Opština Bar i Multisektorski forum „Bar za Bar“, u saradnji sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI), pozivaju sve građane Bara da učestvuju u ko-kreiranju Lokalnog akcionog plana „Partnerstvo za otvorenu upravu 2023-2024“ (LAP POU), navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Iz Opštine Bar su pojasnili da izrada LAP POU odražava standarde učešća u globalnoj inicijativi Partnerstvo za otvorenu upravu i programa koji se odnose na lokalne samouprave – OGP Local.

"Učesnici mogu naučiti kako koristiti vrijednosti otvorene uprave kao što su transparentnost, odgovornost, inkluzivnost, nediskriminacija, te usmjerenost na konsenzus kako bi bolje zadovoljili potrebe građana kojima služe", dodali su oni.

akcija
foto: Opština Bar

Napominju da prvi LAP POU u Baru se zasniva na oblastima obuhvaćenim POU inicijativom kao što su: antikorupcija, učešće građana u kreiranju javnih politika, rodna ravnopravnost, zaštita životne sredine, digitalizacija.

Iz Opštine Bar su naglasili da su im od posebnog značaja prijedlozi, sugestije i primjedbe građanki i građana za kreiranje, kako kažu, kvalitetnog dokumenta koji odražava potrebe korisnika navedenih javnih politika.

Zamolili su sve zainteresovane da ispune uputnik koji je dostupan na ovom LINKU.

"Upitnik je dostupan za popunjavanje do 20.juna, a svi odgovori su anonimni i nijesu povezani sa ličnim podacima", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: