Ljetnji džip reli: Staza duga 260 kilometara i upoznavanje ljepota Pive

Odlučili su, prema riječima Željka Labudovića, da ove godine akcenat više stave na "poglede i vidikovce", a malo manje na sportski aspekt manifestacije

2836 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetalana Mandić
Foto: Svetalana Mandić

Prva sedmica jula već 22. godine rezervisana je za ljubitelje terenaca i prirode i ljetnji džip reli koji uspješno organizuje “Montenegro trophy”.

Tako će biti i ove godine a učesnici, koji će, tradicionalno, biti iz Crne Gore, regiona ii drugih zemalja Evrope, imaće priliku da u periodu od 30.juna do 2.jula pređu stazu dugu oko 260 kilometara i upoznaju ljepote Pive. A njih, kako su kazali organizatori, ima na pretek.

Odlučili su, prema riječima Željka Labudovića, da ove godine akcenat više stave na "poglede i vidikovce", a malo manje na sportski aspekt manifestacije.

"Piva zaslužuje da se vidi, otkrije jer je još uvijek dobrim dijelom ostala netaknuta. Iako Pivu svi vezuju za ljetnju sezonu, ona je jednako zanimljiva i zimi, mada zimski potencijal još uvijek nije iskorišćen. Tradicionalno krećemo ispred zgrade SO Nikšić, a onda se ide preko Žive, Brezana, Rudinica, Dubljevića, Boričja, Pišča, Nedajske lukavice, odakle se pruža predivan pogled na kanjon Sušice i Durmitor, Trse, Crkvičkog Polja, Žeična, Barnog Dola, Unča do Plužina, gdje je planirano prenoćište", kazao je Labudović na konferenciji za novinare.

Prema riječima Ratka Peroševića, drugog dana karavan će krstariti ispod planine Bioč, preko Suvodola, pored vodopada Vrbnica i preko Stabana do Plužine.

"Tu je u predvečerje planirano i krstarenje PIavskim jezerom, a nakon toga večera i tradiocionalna zabava. Treći dan je rezervisan za ispit spretnosti na specijalno pripremljenom poligonu u varošici", kazao je Perošević.

Cijena kotizacije je, prema riječima Labudovića, na nivou prošlogodišnje, 160 eura po učesniku, a, kao i svake godine, džipadžije će pratiti policija, medicinsko osoblje i mehaničar.

Labudović je istakao da zahvalnost duguju Opštini Plužine i njenom predsjedniku Slobodanu Deliću koji je, kako je kazao, iz svijeta turizma pa dobro razumije značaj ovakvih manifestacija za promociju tog kraja.

Bonus video: