Kolektiv Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš": Podržavamo preispitivanje odluke u ponovnom ocjenjivanju testova

"Nadamo se da će glas prosvjetnih radnika, roditelja i svih onih koji se zalažu za društvo znanja doprinijeti da se svi duboko zamislimo i počnemo donositi prave odluke kako bi vratili vjeru u obrazovni sistem"

4717 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kolektiv danilovgradske Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ pridružuje se svim prosvjetnim radnicima koji se zalažu za društvo znanja i povratak pravim vrijednostima.

U Podgorici je u toku protest "Za društvo znanja" ispred Ministarstva prosvjete.

U saopštenju kolektiva navodi se da podržavaju odluku Komisije Ispitnog centra da ne podrži prepisivanje i da konačno počnu da vraćaju dostojanstvo struci i obrazovanju uopšte.

"Podržavamo preispitivanje odluka svih nadležnih od Ministarstva prosvjete i Ispitnog centra, koji su donijeli odluku o ponovnom ocjenjivanju jednom već pregledanih testova, kao i Uprava škola u vezi sa organizacijom maturskih ispita. Nadamo se da će glas prosvjetnih radnika, roditelja i svih onih koji se zalažu za društvo znanja doprinijeti da se svi duboko zamislimo i počnemo donositi prave odluke kako bi vratili vjeru u obrazovni sistem, ali i vjeru u prave vrijednosti kao što su znanje, poštovanje, pravičnost, empatija, stručnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: