Mreže turističkih gradova

Ideja za formiranje Mreže turističkih gradova proistekla je iz ranijih dogovora, potpisanih protokola o saradnji, kao i zajedničkih promocija na sajmovima i sličnim događajima

2027 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TO Budva
Foto: TO Budva

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore su na poziv i inicijativu Turističke organizacija Grada Novog Sada boravili u najvećem gradu Vojvodine gdje su se sa predstavnicima gradova i turističkih organizacija iz Beograda, Herceg Novog, Banjaluke, Tuzle, Skoplja i Turističke organizacije Srbije susreli na temu formiranja Mreže turističkih gradova.

Na početku posjete gosti su se susreli sa gradonačelnikom grada Novog Sada, gospodinom Milanom Đurićem, nakon čega je održan radni sastanak u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada na kojem su razmatrani modeli buduće saradnje. U toku dana, učesnici sastanka upoznati su i sa turističkim znamenitostima grada koji je 2022. godine nosio titulu Evropske prijestonice kulture.

„Vizija saradnje kroz Mrežu turističkih gradova ogleda se u razmjeni iskustava, znanja i ideja na polju razvoja i promocije turizma destinacija, u prepoznavanju određenih problema i njihovom što efikasnijem rješavanju. Promocija će se razvijati u pravcu što većeg približavanja potencijalnim turistima, tako što ćemo, pored zajedničkih nastupa na sajmovima turizma i kampanje putem elektronskih i drugih medija, predstaviti svoju destinaciju na najvećim regionalnim manifestacijama i festivalima, koji generišu najviše posjetilaca.“ istakao je Branimir Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Ideja za formiranje Mreže turističkih gradova proistekla je iz ranijih dogovora, potpisanih protokola o saradnji, kao i zajedničkih promocija na sajmovima i sličnim događajima.

Bonus video: