Asocijacija menadžera bezbjednosti novi partner Policijske akademije

"Cilj Policijske akademije je integracija nauke i prakse u oblasti korporativne bezbjednosti", rekao je Stanišić

5716 pregleda 1 komentar(a)
Potpisan Memorandum o saradnji, Foto: Privatna arhiva
Potpisan Memorandum o saradnji, Foto: Privatna arhiva

Direktor Policijske akademije, Vladimir Stanišić, i predsjednik Asocijacije menadžera bezbjednosti Crne Gore, Dragan Radulović, potpisali su Memorandum o saradnji nakon sastanka u Danilovgradu, kojem je prisustvovao i koordinator Odbora asocijacije za edukaciju i trening, Mladen Bulatović.

"Cilj Policijske akademije je integracija nauke i prakse u oblasti korporativne bezbjednosti. U tom pravcu, naš prirodan partner je Asocijacija menadžera bezbjednosti Crne Gore", ocijenio je Stanišić koji je pojasnio i na koje se sfere saradnja odnosi.

"To su unapređenje u oblasti korporativne bezbjednosti i upravljanja bezbjednosnim rizicima, zatim izrada preporuka i prijedloga izmjena i dopuna u cilju poboljšanja pravne regulative iz područja zaštite kritične infrastrukture, zaštite lica i imovine, informacione bezbjednosti, zaštite i spašavanja i slično, ali i doprinos podsticanju sistema bezbjednosti", rekao je Stanišić.

Predesjednik Asocijacije, Dragan Radulović, istakao je da je, nakon što je prvo profesionalno udruženje crnogorskih bezbjednjaka dobilo podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Minstarstva odbrane, bilo racionalno uspostaviti saradnju sa jedinom ustanovom na kojoj se i formalno stiče znanje o temi koja je, po značaju, bez presedana za državu i društvo.

"Policijska akademija je naš stub. Ascocijacija menadžera Crne Gore maksimalno promoviše cjeloživotno učenje, a ovdje u Danilovgradu se prave prvi koraci. Oni moraju biti ispravni i zato je ova obrazovna ustanova okosnica bezbjednog i sigurnog života, rada i razvoja kompletne zajednice", rekao je Radulović.

Sagovornici su se, stoga, saglasili da u narednom periodu zajedno organizuju stručne i naučne konferencije, radionice i tribine, a u kontinuitetu održavaće stručne konsultacije.

Bonus video: