Tivat: Svečana dodjela nagrada za najuspješnije tivatske đake

“Vi ste generacije koje su ponikle u vremenu pandemije, ali i u trenutku kada tehnološka revolucija doživljava neslućen rast, kada razmjenjujemo iskustva i mišljenja sa vještačkom inteligencijom. To su izazovi koji vas očekuju, a najveći vaš zadatak biće da se izgradite u uspješne ličnosti koje će doprinijeti našem gradu", kazao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović

3398 pregleda 1 komentar(a)
Najbolji tivatski đaci, Foto: Siniša Luković
Najbolji tivatski đaci, Foto: Siniša Luković

Svečana dodjela nagrada za najuspješnije tivatske đake dobitnike priznanja “Luča”, đake generacije i nagrađene na državnim i međunarodnim takmičenjima, održana je danas u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine Jovan Brinić i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Čestitajući najboljim đacima na uspjehu, gradonačelnik Komnenović im je poručio da žive u zanimljivim i zahtjevnim vremenima.

“Vi ste generacije koje su ponikle u vremenu pandemije, ali i u trenutku kada tehnološka revolucija doživljava neslućen rast, kada razmjenjujemo iskustva i mišljenja sa vještačkom inteligencijom. To su izazovi koji vas očekuju, a najveći vaš zadatak biće da se izgradite u uspješne ličnosti koje će doprinijeti našem gradu", kazao je on.

“Tivat je nekada, rekao bih, bio dosta inferioran u odnosu na druge gradove, ali je izrastao u sredinu un kojoj gajimo pobjednički mentalitet. Vi ste ta generacxija za koju sam siguran da će, kao i ove prethodne najbolje generacxije, Tivtu donijeti novi zamah i novi razvoj.”- kazao je Komnenović,

Istakao je da će lokalna uprava posvetiti pažnju svim učeničkim uspjesima, ali je istovremeno učenike zamolio da se kao ostvareni profesionalci vrate Tivtu.

On je najavio nastavak podrške lokalne uprave ovdašnjim prosvjetnim ustanovama kao i skori početak radova na izgradnji novog objekta osnovne škole u Radovićima.

Vuk Samardžić, đak generacije u OŠ “Drago Milović”, zahvalio se gradu u ime svih nagrađenih. On se posebno zahvalio nastavnicima na životnim lekcijama a vršnjacima na drugarskoj podršci. “Učinimo sve da se jednom vratimo našem Tivtu i da pomognemo njegovom razvoju i napretku", poručio je Samardžić.

Dobitnici priznanja “Luča” i novčane nagrade koju za postignuća dodjeljuje Opština Tivat ove godine su: u JU OŠ “Drago Milović” Natalija Grbović, Luka Mikulandra, Janja Stojković, Andrej Nikolić, Vladana Grbović, Anja Grubač, Biljana Matijević, Anja Petrović, Maša Praščević; u JU OŠ “Branko Brinić”: Ekatarina Peričić, Marko Petrović, Petar Jašović; u JU SMŠ “Mladost”: Ivana Petranović, Staša Stojković, Jana Mrvaljević, Ksenija Braletić, Jovana Ljepavić, Marija Luković, Ilija Jelić, Luka Samardžić, Marko Bogetić, Lana Milović, Marija Vraneš, Sonja Matijević, Ivana Francesković, Lara Kružić, Teodora Grče; a iz Srednje pomorske škole Kotor: Andrija Tučević, Ratko Čejović, Kristian Radović, Savo Sredojević.

Đak generacije u OŠ “Drago Milović” je Vuk Samardžić, a u OŠ “Branko Brinić”, Ekatarina Peričić.

Opštinske nagrade danas su otišle I u ruke i tivatskim đacima koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim takmičenjima: Vuk Samardžić, Egor Georgievski, Milica Rančić, Sofia Franović, Ece Dora Taškent, Sofia Verhovskaya, Irina Klakor, Marija Samardžić, Ana Klakor, Dražen Fažo, Teodora Drakul, Nikola Skupnjak, Adrian Gebauer, Valentina Nikolić, Antonija Vidović, Anđela Vlaović, Petar Kustudić, Aleksandar Luković, Ekaterina Zhakulina, Nikolas Ciko, Mila Popović, Doris Franović, Jakov Marković, Damjan Pajović, Francesca Lesjak, Maša Samardžić i Isidora Babić.

Svečanu dodjelu nagrada svojim nastupom uveličala je učenica Muzičke škole Tivat Ece Dora Taškent iz klase profesorice Nevile Klakor.

Shodno Odluci o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola iz 2022. godine, novčana nagrada za učenike nosioce diplome “Luča” i đake generacije iznosi 200 eura.

Učenici koji su ostvarili uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima nagrađeni su novčano iznosima u rasponu od 50 do 150 eura.

Bonus video: