Opština Zeta: Sniženje cijene karte, besplatne mjesečne peronske karte do septembra...

"Mjesečne karte za međugradski prevoz važiće i u gradskom prevozu Opštine Zeta, kao i u gradskom prevozu Glavnog grada Podgorice", navodi se u saopštenju Opštine Zeta

2006 pregleda 2 komentar(a)
Zeta (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Zeta (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Iz Opštine Zeta je saopšteno da su preuzeti koraci i i dogovori po pitanju organizacije saobraćaja na teritoriji te opštine koji podrazumijevaju sniženje cijene karte, besplatne mjesečne peronske karte do septembra, subvencije za mjesečne peronske karte do septembra, organizaciju gradskog saobraćaja u Zeti.

"Sa prevoznikom je dogovoreno da će doći do snižavanja cijene karte sa aktuelne 1,9 € na 1,5€. Dodatno sniženje će se desiti kada se steknu zakonski uslovi u vidu upisa stajališta u daljinar, gdje je novim predlogom kao glavno stajalište Opštine Zeta predviđeno stajalište u Matagužima, kod Doma omladine", navodi se u saopštenju.

Dogovorene nove cijene po zonama (iz pravca Glavnog grada) u budućem periodu, dodali su iz Opštine Zeta, će biti:

Stajališta zaključno sa Donjom Cijevnom – 1,00 €;

Stajališta u Mahali – 1,1 €;

Stajališta zaključno sa Golubovcima – 1,2 €;

Do Mataguža 1,5 €".

Uz to je dogovoreno, dodaje se u saopštenju, i sniženje maksimalne mjesečne karte za radnike na 45 €, a za đake 38 €, što će, prema njihovim riječima, za gorepomenute zone biti dodatno sniženo.

"Autobuska stanica u Podgorici daje besplatne mjesečne peronske karte za građane Zete, dok će nakon septembra biti organizovanje subvencionisanje iste od strane Opštine Zeta", navodi se u saopštenju.

U pripremi je, kako se navodi, i odluka o organizovanju gradskog saobraćaja, odnosne gradskih linija, koje će tokom cijele godine voziti građane i to:

"Ponari – Gostilj;

Berislavci – Bijelo Polje – Golubovci;

Botun – Donja Cijevna (kroz naselja)".

Mjesečne karte za međugradski prevoz važiće, dodali su, i u gradskom prevozu Opštine Zeta, kao i u gradskom prevozu Glavnog grada Podgorice.

"Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima u razgovorima i želji da iskreno pomognu rešavanju ovog problema na najkvalitetniji način", kazali su iz Opštine Zeta.

Bonus video: