Opština Tivat kupila novi automobil za potrebe servisa "Pomoć u kući"

Nabavkom automobile za gerontodomaćice koje sprovode ovaj program, obim pružanja usluge tog servisa proširiće se, mimo područja od Donje Lastve do Gradiošnice, u kojem se ovaj program do sada sprovodio

6355 pregleda 3 komentar(a)
Auto za gerontodomaćice u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Auto za gerontodomaćice u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović svečano je danas predstavnicima Crvenog krsta Tivta uručio ključeve novog vozila “hyundai i 10”.

Vozilo vrijedno oko 11 hiljada eura kupila je lokalna uprava Tivta za potrebe sprovođenja servisa “Pomoć u kući”. Nabavkom automobile za gerontodomaćice koje sprovode ovaj program, obim pružanja usluge tog servisa namijenjenog starim i bolesnim sugrađanima koji ne mogu računati na asistenciju članova porodice, proširiće i na ostatak teritorije Tivta, mimo područja od Donje Lastve do Gradiošnice u kojem se ovaj program do sada sprovodio.

Geronto domaćice korisnicima programa pomažu u kući, vode brigu o njihovom zdravlju, odlascima kod ljekara, odlaze u kupovinu za svoje štićenike ili u njihovo ime plaćaju račune, a najbitnija komponenta njihovog posla je što često usamljenim starcima prave društvo.

Odlukom o sufinansiranju usluge “Pomoć u kući”, koju je lokalni parlament u Tivtu usvojio krajem prošle godine, definisano je da korisnici ove usluge mogu biti samo lica za koja takvo rješenje donese Centar za socijalni rad, u skladu sa Zakonom o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Za ovaj program je u budžetu Opštine za 2023. predviđen iznos od 50.000 eura.

Bonus video: